Wie wordt de Drentse fietsschool van het jaar?

ASSEN - Als onderdeel van de campagne ‘Op Fietse naar School’ start provincie Drenthe vandaag een campagne om scholieren te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan.

Onderdeel van de campagne is de verkiezing tot ‘Fietsschool van Drenthe’. Scholen kunnen meedoen door zelf activiteiten te organiseren om kinderen te stimuleren op de fiets te komen. Een vakjury kiest de winnaar. Drenthe is dé vijfsterren fietsprovincie van Nederland en dat is een goede reden om vaker de fiets pakken.

Familie Leeflang
In de campagne ‘Op Fietse naar School’ staat de fictieve familie Leeflang centraal. Het gezin Leeflang bestaat uit vader, moeder en twee kinderen. Ze hebben een hekel aan fietsen en nemen liever de auto. Op een ludieke manier wordt aangetoond waarom het veel beter is voor deze familie op de fiets naar school te gaan. Op verschillende social media is de familie tijdens de campagne te volgen.

Scholieren zijn belangrijk omdat zij de toekomst zijn. Wie van jongs af aan op de fiets naar school gaat, zal dat snel normaal vinden en dat later doorgeven aan zijn of haar kinderen. “Wat we willen bereiken, is dat het vanzelfsprekend wordt om met de fiets naar school te gaan. Voor scholieren, maar ook voor ouders die hun kinderen naar school brengen”, legt gedeputeerde op het gebied van verkeer en vervoer Henk Brink van provincie Drenthe uit. “Gezondheid is ook belangrijk,” vult collega gedeputeerde Henk Jumelet aan, “Jongeren groeien op in een samenleving waar te weinig wordt bewogen. Wij willen bijdragen aan het stimuleren van meer bewegen.”

Fietsschool van Drenthe
Elke Drentse school kan meedingen naar de titel ‘Fietsschool van Drenthe’. Het gaat erom dat de school haar leerlingen en ouders zoveel mogelijk stimuleert om op de fiets naar school te komen. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten en voorlichting gericht op fietsen. Hoe meer de leerlingen worden gestimuleerd, hoe beter. Uit alle scholen kiest een vakjury drie finalisten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda