PROVINCIE DRENTHE

Koninklijke Erepenning voor Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin

HOLLANSCHEVELD - Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin uit Hollandscheveld ontvangt morgen de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jozias van Aartsen. Tijdens een groot jubileumconcert vanwege het 50-jarige bestaan wordt de veelvuldig geprezen vereniging geëerd voor haar bijzondere verdiensten.
Reageer!

Drenthe sluit zich als zesde aan bij de vijf krimpprovincies

ASSEN - De provincie Drenthe sluit zich als zesde provincie aan bij de vijf Nederlandse krimpprovincies en de aanpak ‘Nederland in Balans’: Fryslân, Groningen, Gelderland, Limburg en Zeeland. Dat is de uitkomst van een recent overleg met de vijf krimpprovincies van Nederland.
Reageer!

N34 Odoorn-Noord – Gasselte afgesloten in weekend 12-14 mei

ASSEN - In het weekend van 13 en 14 mei wordt de N34 tussen de afslag Odoorn- Noord en de afslag Gasselte afgesloten voor al het verkeer. In dat weekend wordt de tunnel Bovenstraat, bij de nieuwe kruising Exloo, afgebroken. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren vanaf vrijdag 12 mei 20.00 uur tot en met maandagochtend 15 mei 06.00 uur.
Reageer!

Vierendertig sollicitanten voor burgemeestersfunctie Aa en Hunze

ASSEN - Vierendertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Aa en Hunze. Het gaat om vierentwintig mannen en tien vrouwen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Eric van Oosterhout, die sinds 15 maart het burgemeestersambt in Emmen vervult.
Reageer!

Wie wordt de Drentse fietsschool van het jaar?

ASSEN - Als onderdeel van de campagne ‘Op Fietse naar School’ start provincie Drenthe vandaag een campagne om scholieren te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan.
Reageer!

Jacques d'Ancona ambassadeur Gekleurd Grijs

ASSEN - Journalist en presentator Jacques d'Ancona heeft zich als ambassadeur verbonden aan het Drentse seniorenproject Gekleurd Grijs. Hij zet zijn naam in om het project nog meer bekendheid te geven en stimuleert de deelname van senioren aan kunst en cultuur.
Reageer!

Cultuur{onds Drenthe steunt 49 projecten voor ruim € 137.ooo

ASSEN - maart 2017 - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2017, ruim € r37.ooo beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 49 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.
Reageer!

Presentatie Drentse onderwijsmonitor

ASSEN - Woensdag 8 maart 2017 is de presentatie van de 11e editie van de Drentse Onderwijsmonitor tijdens de jaarlijkse Onderwijsdag. De monitor brengt de onderwijspositie en -prestaties van Drentse leerlingen in beeld, van primair tot wetenschappelijk onderwijs. De Drentse Onderwijsmonitor verschijnt in opdracht van de provincie Drenthe en de Vereniging Drentse Gemeenten en is uitgevoerd door CMO STAMM en onder redactie van de Drentse regiegroep Onderwijskwaliteit waar ook schoolbesturen in zijn vertegenwoordigd. Het doel van de onderwijsmonitor is om de onderwijskwaliteit in Drenthe in kaart te brengen en verder te verbeteren.
Reageer!

Start Servicepunt Techniek

ASSEN - Vrijdag 10 maart 2017 gaat het Servicepunt Techniek (SPT) Drenthe officieel van start. Doel van het SPT is om voor minimaal de duur van drie jaren techniekbedrijven en werknemers in de regio Drenthe te ondersteunen bij het aan het werk blijven in de techniek. SPT Drenthe is er van en voor de bedrijven en werknemers in de technieksector. Twee arbeidsmarktcoaches/adviseurs gaan uitvoering geven aan het SPT en gaan met ondernemers en werknemers in gesprek over hun arbeidsmarktvraag. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om bij de start aanwezig te zijn.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda