Drenthe zet in op werk en leefbaarheid

ASSEN - Drenthe zet in op werk en leefbaarheid Ondanks jarenlange bezuinigingen van de rijksoverheid op het provinciefonds, heeft de provincie Drenthe grip weten te houden op haar financiën.

Er is zelfs ruimte voor investeringen, blijkt uit de voorjaarsnota 2014. ,,Door behoedzaam beleid is het financieel perspectief van de provincie verbeterd’’, zegt gedeputeerde Financiën Ard van der Tuuk (PvdA). Dit schept ruimte om nog zwaarder in te zetten op de belangrijkste speerpunten van provinciaal beleid: werkgelegenheid en leefbaarheid. Geplande investeringen worden versneld uitgevoerd en er is dit jaar incidenteel 3,7 miljoen euro extra vrijgemaakt.
Leefbaarheid

Samen met onze partners en met inzet van Europese cofinanciering zullen we investeringen in een vitaal platteland versnellen. We geven een impuls aan stads- en dorpsvernieuwing samen met de gemeenten en de woningbouwcorporaties. Gedeputeerde Staten trekken 2,7 miljoen euro extra uit voor projecten om ontwikkelingen in buurten en wijken te stimuleren waarbij de kwaliteit van de openbare ruimte, een energiezuinige woningvoorraad, het opvangen van de krimpproblematiek, veiligheid en mobiliteit centraal staan.

Voor de dorpen werken we aan een duurzame krimpregeling gefinancierd vanuit het fonds vitaal platteland, daarvoor wordt 400.000 euro gereserveerd. Drenthe wil dé fietsprovincie van Nederland worden. Daar past een impuls van 1 miljoen euro voor fietspaden. Bovendien hopen we op deze wijze ook

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda