Verkeerslichten in Huis ter Heide

HUIS TER HEIDE - Op maandag 15 september worden verkeerslichten geplaatst langs de N373 ter hoogte van de Domeinweg in Huis ter Heide. De provincie heeft in overleg met omwonenden en de buurtvereniging Huis ter Heide alle praktische punten voor het ontwerp besproken.


Reden voor plaatsing van de verkeersregelinstallaties, in de volksmond verkeerslichten of stoplichten, zijn twee ongevallen eerder deze zomer op de kruising van de Domeinweg met de provinciale weg N373. In beide gevallen betrof het schoolgaande kinderen. Door het plaatsen van de verkeerslichten en enkele andere maatregelen wil de provincie de oversteek veiliger maken.

Naast het plaatsen van de verkeerslichten worden er obstakels geplaatst. Ook zal over een lengte van 400 meter een inhaalverbod gelden. Bovendien wordt een camera geplaatst om het oversteekgedrag te kunnen beoordelen. Een inhaalverbod en een camera worden ook gerealiseerd ter hoogte van de Koelenweg, ongeveer een kilometer verder richting Huis ter Heide.

De verkeerslichten krijgen drukknopbediening. Ze zullen dagelijks actief zijn tussen 7:00 en 21:00 uur. Na een maand wordt opnieuw overleg gepleegd met betrokken partijen om de werking te evalueren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda