Taskforce onderzoekt toekomst Philips Emmen

ASSEN - Vandaag heeft op initiatief van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar een constructief overleg plaatsgevonden tussen een Drentse bestuurlijke delegatie en de top van Philips. In het provinciehuis in Assen werd afgesproken dat een Taskforce de komende maanden gaat onderzoeken of er nog toekomst is voor de armaturenfabriek van Philips in Emmen, en op welke wijze er zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden kan worden.

De Taskforce, onder voorzitterschap van werkgeversorganisatie VNO/NCW, zal bestaan uit vertegenwoordigers van Philips, de gemeente Emmen, de provincie Drenthe, het ministerie van Economische Zaken en VNO/NCW. Commissaris
Tichelaar en ceo Hans de Jong van Philips geven de werkgroep de opdracht mee om grondig onderzoek te doen naar het voorgenomen besluit om de vestiging van Philips Lightning in Emmen eind 2016 te sluiten.

Mocht de uitkomst zijn dat sluiting van de vestiging onvermijdelijk is, dan zullen de betrokken partijen alle mogelijke alternatieven bekijken die zijn gericht op behoud van werkgelegenheid, of het scheppen van vervangende werkgelegenheid.

De Taskforce brengt binnen drie maanden verslag uit. ,,U als werknemers hebt recht op duidelijkheid over uw toekomst. Die duidelijkheid komt er snel, beloofde de heer Tichelaar na afloop van de bijeenkomst aan personeelsleden van Philips Emmen. Zij hielden vandaag een demonstratie op het plein voor het provinciehuis.

Philips voelt een zware verantwoordelijkheid voor het personeel in Emmen, aldus de heer De Jong. ,,Wij waarderen de betrokkenheid van de regio en zullen graag een bijdrage leveren.’’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda