TV Oranje is 'Beste digitale zender 2011'!

STEENWIJK - TV Oranje is door de lezers van tv-gids Totaal TV uitgeroepen tot ?Beste digitale zender van 2011?. Dat is woensdag 19 oktober bekendgemaakt op het speciale ?Ik hou van Holland / Oranje Plein? tijdens LEGO WORLD in Zwolle. Televisiecoryfee Chiel Montagne nam de onderscheiding namens TV Oranje in ontvangst van hoofdredacteur Gijsbert de Fokkert van Totaal TV. Nadat in 2010 Sterren.nl nog werd verkozen tot ?Beste digitale zender?, is nu TV Oranje deze eer te beurt gevallen. De zender met muziek van eigen bodem bleef met 12.1 % van de stemmen onder meer National Geographic HD en BravaNL voor.

Ook in 2008 was TV Oranje winnaar van de verkiezing. Opvallend is verder de hoge score van SchlagerTV. De Duitstalige zusterzender van TV Oranje eindigde op de vierde plek. De lezers van Totaal TV konden de afgelopen weken via www.totaaltv.nl stemmen op een lijst met maar liefst 85 digitale televisiekanalen. De complete uitslag is te lezen in Totaal TV 23, die vanaf 2 november te koop is.

‘Tijd rijp om TV Oranje uit te breiden’
Directeur Gerard Ardesch van TV Oranje is bijzonder blij met de uitverkiezing, die volgens hem aantoont dat TV Oranje als volksmuziekzender niet meer weg te denken is uit het Nederlandse medialandschap. Volgens hem heeft ook het succes van de serie Ushi & Loesie, waarin Chiel Montagne optrad als vertegenwoordiger van TV Oranje, de bekendheid van zijn zender een flinke duw in de rug gegeven. ‘De tijd lijkt rijp voor een verdere uitbreiding van TV Oranje’, aldus Ardesch. ‘Wij zijn van plan om vanaf volgend jaar elk uur een shownieuwsbulletin te gaan verzorgen, in de stijl van het aloude ANP-bulletin. En nadat we zes jaar geleden de eerste digitale zender voor Nederlandse muziek waren, zullen we ons daarmee opnieuw onderscheiden.’

Chiel Montagne neemt prijs mee naar huis
Chiel Montagne met de onderscheiding van Totaal TVAls blijk van waardering voor alles wat hij voor de Nederlandse muziek heeft gedaan, kreeg Chiel Montagne de onderscheiding van Totaal TV cadeau van Gerard Ardesch. De aimabele presentator was hierdoor volkomen verrast en gaf aan zich zeer vereerd te voelen. Vanaf 1971 presenteerde Montagne bijna twintig jaar lang het bekende tv-programma ‘Op Losse Groeven’ (later ‘Op Volle Toeren’). Verder was hij actief als radiopresentator en producent. Een jaar geleden maakte hij furore als vertegenwoordiger van TV Oranje in het tv-programma ‘Ushi & Loesie’ van Wendy van Dijk. Enkele maanden geleden werd Montagne in het ziekenhuis opgenomen met ernstige darmklachten, maar inmiddels is de gevierde presentator weer grotendeels hersteld. (foto's Wessel de Groot)

(
www.tvoranje.nl)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda