Meer sport, spel en beweging in Mensenpark

EMMEN - Het hart van het Creatief Mensenpark krijgt een flinke metamorfose. Op het olifanteneiland komt ruimte voor sport, spel en beweging. De savanne wordt een groene relaxplek die kan dienen als podium. In het gebied rondom het voormalig safarirestaurant komen horeca en speelvoorzieningen voor kinderen. Dit deel van het Mensenpark vormt straks het stadspark en krijgt geen bebouwing. Deze uitgangspunten staan beschreven in een ontwerpvisie voor de openbare ruimte. De visie is getoetst aan het eerder vastgestelde Kwaliteitsboek Creatief Mensenpark.


Wethouder Jisse Otter: “We hebben een hoge ambitie als het gaat om kwaliteit en uitstraling van het Mensenpark, maar dat mag niet ten koste gaan van de historie. Waardevolle elementen van de oude dierentuin, waaronder bomen en planten, blijven behouden. Zo houdt de plek een bijzonder karakter met een knipoog naar het verleden. Over de verdere invulling en details gaan we graag met inwoners in gesprek.”

Planning
In december 2017 neemt de gemeenteraad een besluit over de ontwerpvisie. Het document is de basis voor een gedetailleerde uitwerking van de inrichting van het stadspark. Vanaf januari 2018 kan iedereen aan de hand van de ontwerpvisie meedenken over de inrichting van het gebied. In het Mensenpark komt een informatiepunt met uitleg en een ideeënbus voor suggesties. Ook is het mogelijk om straks digitaal suggesties in te dienen.
Het streven is dat de herinrichting van de openbare ruimte start vanaf september 2018.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda