Drukkend warm tijdens geslaagde AXman Challenge

EMMEN - Wat was het warm. Drukkend warm zelfs door een langzaam opstomend onweersfront. 27 graden in de schaduw. Ga er maar aan staan om dan 3,3, 6,6 of 13,3 kilometer hard te rennen, obstakels te bedwingen en vooral de drukkende warmte te doorstaan. Langs het parcours stonden zes waterposten opgesteld. Meer dan 2800 sporters gingen zondag die uitdaging aan in de zeer geslaagde AXman Challenge in het centrum van Emmen. Ruim tienduizend toeschouwers moedigden de sporters aan.


Deelnemers rennen door de waterbak op het Raadhuisplein. (Foto Flip Slik)

Voor de start om half twaalf verzorgden Kevin en Robert met muzikale begeleiding van de dj’s een spectaculaire warming-up. Tegen halfzes ‘s middags kwamen de laatsten over de finish. Maar goed ook, want om kwart over zes barstte een hevig onweer los boven het centrum van Emmen. Er viel veel regen in korte tijd. Dat bracht meteen de gewenste verkoeling waardoor ook se overvolle terrassen binnen de kortste keren een lege aanblik gaven.

Obstakels
De sporters kwamen ruim twintig obstakels tegen. Die stonden opgesteld in het centrum, maar ook in het Rensenpark, het voormalige Noorder Dierenpark, waar door een gracht gewaad moest worden, via de olifantengracht naar een klimwand en over het safaripark waar ook een steile klim bedwongen moest worden. Ook ging het door een van de afgesloten tunnelbuizen. Veel spektakel boden de verschillende oversteken over het Oranjekanaal. Zwemmend langs lijnen, maar ook over of onder dwarsliggers door. Helemaal nat, maar goed voor de afkoeling, en onder de modder kwamen ze de wal op geklauterd. De parcoursbouwers hadden geen enkele medelijden met de deelnemers. Slechts een enkeling haalde het einde niet. Soms door oververmoeidheid en een deelnemer liep een enkelbreuk op. Overal langs het parcours stond veel publiek. Ze kregen prachtige sport te zien, maar ook konden ze zich te goed doen aan drankjes en snacks en zorgden dj’s voor muziek.

Vijf sterren
Jan Schutrups trok na afloop de conclusie dat de eerste AXman Challenge, een vervolg op de Caveman Challenge, een groot succes was. “We hebben het beste en mooiste van Emmen kunnen laten zien. Het publiek vond het fantastisch en van de deelnemers kregen we alleen maar vijf sterren op Facebook. We zijn er nu helemaal klaar voor. Zeker nu we de organisatie opgeschaald hebben door meer professionals in te huren. De eerstvolgende obstakelrun is op 14 oktober in Exloo. Deelnemers kunnen zich nu alweer inschrijven.” Volgens Schutrups kwamen de deelnemers voornamelijk uit de vier Noordelijke provincies. “Maar ook verder uit Nederland en voor het eerst waren er internationale deelnemers.”


Olympisch kampioen schaatsen Kjeld Nuis deed anoniem mee. Hier komt hij net het Oranjekanaal uit. (Foto Flip Slik)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda