FC Emmen sportploeg van Drenthe

ASSEN - Maandagavond zijn de prijzen uitgereikt tijdens het Sportgala Drenthe in de Nieuwe Kolk in Assen. Kjeld Nuis is voor het derde jaar op rij Drents sportman van het jaar, wielrenster Fleur Nagengast wint de titel sportvrouw van Drenthe. Atlete Britt Roos ontvangt uit handen van de Provincie de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2018. FC Emmen werd sportploeg van Drenthe.

FC Emmen gaat, na te zijn gepromoveerd naar de Eredivisie in 2018, met de titel sportploeg van Drenthe naar huis. De winnaar van de Rabobank Publieksprijs is live gekozen door het publiek, Sudosa-Desto kreeg de meeste stemmen. Tot slot ontving Femmy van Issum de Sportprijs Drenthe uit handen van Hans de Lang voor haar inzet van 60 jaar voor de Ronde van Drenthe.

In het 50-jarig jubileumjaar van organisator SportDrenthe en met regenbooggemeente Assen als gastheer is het thema zwart wit met regenboogaccenten. Presentator Jacques d’Ancona mocht in de beginjaren Sportgala Drenthe al eens presenteren en staat ook tijdens deze speciale editie op het toneel om de sporters te eren. Met Drenthe als European Community of Sport 2019 is er volop aandacht voor de sport in Drenthe; deze avond werd symbolisch het startschot gegeven voor de opening van het fietsseizoen ‘Op Fietse door Drenthe’. De opening van de avond is in handen van Theatrobatics.

Na hun wervelende show nodigt Jacques d’Ancona Eric van Oosterhout (RvC SportDrenthe), Karin Dekker (gemeente Assen) en Henk Jumelet (provincie Drenthe) uit op het toneel om iets te vertellen over 50 jaar SportDrenthe, waarom Assen regenbooggemeente is en het behalen van de titel European Community of Sport 2019 voor Drenthe. Daarna gaan we verder met het belangrijkste deel van de avond: de sportprijzen.

Henk Jumelet reikt de prijs uit aan sporttalent Britt Roos. Ze zette als junior atlete toptijden neer op de 800 en 1500 meter atletiek en wint het NK Junioren 800 meter. Roger de Groot mag als voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Sport in Drenthe en voorzitter van de council Drenthe beweegt de prijs voor sportploeg uitreiken.

De unieke prestatie van FC Emmen met de promotie naar de Eredivisie werd gewaardeerd met de titel Sportploeg van 2018. In de tweede helft van 2018 bewijzen ze dat ze daar thuis horen, want ze beleven een succesvolle eerste seizoenshelft.


De Rabobank heeft met de publieksverkiezing voor verenigingen gezorgd dat ook de breedtesport de aandacht krijgt die het verdient. Maar liefst 15 verenigingen stuurden een filmpje in om te laten zien wat hun trots is. Directievoorzitter Ludo Mennes van Rabobank Assen mag de Rabobank Publieksprijs 2018 uitreiken. Sudosa-Desto, Olhaco, Budosportvereniging Hoogeveen en Wesseling DOK Dwingeloo kregen de meeste stemmen van de jury’s, het publiek stemt vanavond het meest op Sudosa-Desto. Zij ontvangen een cheque van € 1.000 voor de clubkas.


Eric van Oosterhout overhandigt de prijs voor Sportman aan de vertegenwoordiger van Kjeld Nuis, die zelf in het vliegtuig zit terug naar huis vanuit Salt Lake City. Zijn fantastische Olympische spelen in 2018 en de wereldtitel sprint maken hem voor het derde jaar op rij sportman van Drenthe.


Janna Booij maakt als wethouder van gastgemeente Assen bekend dat Fleur Nagengast zich een jaar lang sportvrouw van Drenthe mag noemen. Ze werd tweede op het NK veldrijden en won brons op het Europees Kampioenschap.

Tot slot wordt Femmy van Issum uitgenodigd op het podium om de week ‘Op Fietse door Drenthe’ symbolisch te openen met een druk op de rode knop. Tot haar verbazing wordt echter een filmpje ingestart die haar inzet laat zien voor 60 jaar Ronde van Drenthe, waar as. zondag de week mee wordt afgesloten.

Femmy van Issum ontvangt uit handen van Hans de Lang, directeur-bestuurder SportDrenthe, de speciale Sportprijs van Drenthe, waarmee haar inzet voor de sport in Drenthe wordt gewaardeerd.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank het Drentse Land, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Coevorden, Meppel en Tynaarlo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda