Nederlandse kampioenen gemeente Emmen gehuldigd

EMMEN - Tijdens een speciale bijeenkomst in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen werd vanmiddag een vijftal Nederlandse Kampioenen in de sport gehuldigd. Rene van der Weide, wethouder van Sport in de gemeente Emmen gaf in zijn openingswoord aan wat het belang van deze bijeenkomst is. Van der Weide: ,,Dit bijeenkomst is er niet voor mijn of voor de gemeente Emmen, maar voor de sporters die een prestatie hebben neergezet. Een prestatie van de sporter moet een voorbeeld zijn voor jonge sporters, maar ook vooral ter stimulering van de breedtesport”.


Achtereenvolgend werden de sporters door presentator Vincent Mooi naar voren geroepen en begon met Rianne Beens die in het weekend van 18 en 19 januari Nederlands Kampioen Twirlen werd in de leeftijdsgroep tot 12 jaar.

Daarna was het de beurt aan Janero Luchies die deze huldiging onderhands wel kent, want hij werd op 18 en 19 januari in Amere voor de 5e keer Nederlands Kampioen Twirlen. Nu greep hij de macht in de leeftijdsgroep tot 17 jaar.

De 18-jarige Kevin Robben die ene aantal jaren gelden ook al Nederlands Kampioen werd op de rekstok werd nu bij het teamgym op 1 februari in Nijverdal Nederlands Kampioen op bij de seniorenmix.

Irma Wesseling Valke(56) deed op 8 februari jongstleden vriend en vijand verrassen door tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in Apeldoorn Nederlands kampioen Indoor Meerkamp en Masters 60 meter sprint te worden.

De laatste in de rij was Sarah van Beilen(18). Een jaar eerder stond zij er ook al als Nederlands kampioen. Nu werd zij op 5 en 6 september bij de vrouwen onder 20 jaar Nederlands Kampioen op de Meerkamp, zevenkamp in Apeldoorn.

De sporters werden door de wethouder verrast met een boeket bloemen en een cadeaubon als waardering voor de door hun geleverde prestatie Alle kampioenen samen met wethouder René van der Weide op de foto: v.l.n.r. Sarah van Beilen, Rianne Beens, Kevin Robben, Irma Wesseling-Valke, wethouder van der Weide en Jareno Luichies. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda