Sportclub Drenthe lanceert nieuwe website voor verenigingen

Op www.sportclubdrenthe.nl staat alle actuele informatie voor sportclubs in Drenthe ASSEN - SportDrenthe is al jaren dé vertrouwde partner voor verenigingsadvies in Drenthe. De senior verenigingsadviseurs zijn inmiddels bekend bij het merendeel van de Drentse sportverenigingen. Zij bieden ondersteuning op thema’s die voor verenigingen heel belangrijk zijn.

Denk daarbij aan vrijwilligersproblematiek, kosten besparing door duurzame oplossingen in en om accommodaties, ondersteuning bij bestuur- en beleidskeuzes, adviesfunctie bij fusies en hulp bij sponsoring. Op de nieuwe website is vooral aandacht voor deze thema’s en diensten.

Ondanks de veerkracht van verenigingen tijdens de corona crisis, is het soms heel lastig om het hoofd boven water te houden. Dat waar het om draait: sport en bewegen in een sociale omgeving kan op dit moment even niet. Er zijn geen competities en toernooien, zelfs trainen met meer dan twee mensen zit er op dit moment even niet in. Maar misschien nog wel belangrijker: ook de sociale functie van de vereniging ligt op zijn gat. Geen evenementen, kerstborrels en nieuwjaarsrecepties. Niet even napraten en geen derde helft. Voor de leden een moeilijke tijd en dat zorgt ook bij verenigingen voor zorgen. Leden, vrijwilligers en sponsoren die wellicht opzeggen en geen kantine inkomsten over een lange periode. Juist nu kan Sportclub Drenthe clubs helpen en meedenken over de toekomst. Hoe richten we de club nu in zodat we er volgend seizoen weer (gezond) voor staan.

Gisteravond werd een online sessie gehouden waar zo’n 40 deelnemers spraken over de problematiek die er nu heerst bij verenigingen. Zij gingen in gesprek over een aantal belangrijke thema's die spelen tijdens de corona crisis. Het behouden van clubgevoel en daarmee leden en vrijwilligers wordt als zeer belangrijk onderwerp van gesprek gezien. Als tweede punt worden de financiële vraagstukken behandeld. Al met al blijkt na deze avond dat er echt wel wat zorgen zijn bij de Drentse verenigingen, maar dat er vooral enorme veerkracht en energie zit. Er zijn mooie initiatieven gedeeld en waardevolle informatie behandeld die goed wordt ontvangen. Bekijk het hele verslag op https://sportclubdrenthe.nl/verenigingen-in-gesprek-over-clubgevoel-en-financien-tijdens-online-sessie/

Neem vooral een kijkje op de nieuwe website: https://sportclubdrenthe.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda