Zondag 5e Klasse D: Winst voor SVBC en verlies voor DVC’59

SVBC vrij simpel langs De Treffers 16

BARGER COMPASCUUM – In de 5e klasse D won SVBO met 3-1 van De Treffers 96, maar begon zondagmiddag niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Vanuit een hoekschop kopte Dennis Borgmann de 0-1 binnen. Gelukkig kon de thuisploeg nog voor de rust orde op zaken stellen en kwamen via Marijn, Stan Botter en Hans Hölscher op een veilige 3-1 voorsprong. Ruststand 3-1. Zonder wijzigingen werd er afgetrapt voor de 2e helft die opnieuw bolstond van de arbitrale dwalingen. Enkele harde overtredingen bleven onbestraft terwijl SVBC nog wel enkele mogelijkheden kreeg voor het doel van De Treffer '16. De 2e helft stond meer in het teken van heel blijven en uitspelen. Na nog enkele flinke overtredingen van de Treffers 16 op Hans Hölsscher en Joris Lingenaar, waar door trainer Henk Hoogenbirk nog even in discussie kwam met de scheidsrechter, eindigde deze wedstrijd in een mooie 3-1 overwinning voor SVBC dat met 7 punten keurig tweede staat achter het nog ongeslagen GKC. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het niet spelende Sp Roswinkel op het programma.

DVC 59 verliest in slotfase

NIEUWE PEKELA - Na de 11-0 zeperd van vorige week herstelde DVC’59 zich prima ook al liep het in de slotfase toch nog wel tegen een nederlaag op. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op 1-0 uit een onterecht gegeven vrije bal en vlak voor de thee liep DVC’59 trainer Thijs Wieringh ook nog tegen een rode kaart opliep na commentaar op een onterecht gegeven strafschop. 2-0 en dat werd ook de ruststand. Na de thee stond het wel snel 3-0 en na een gemiste strafschop leek de wedstrijd gespeeld. DVC 59 toonde daarna nog wel verkracht, terwijl Aaron Pol het op de heupen kreeg en binnen 8 minuten drie keer scoorde. 3-3. Daarna werd het toch nog weer moeilijk na een rode kaart van Jarno ten Caat. In de slotminuten verdween de bal vanuit de kluts plotseling nog in het DVC’59 doel en kreeg het niet wat het verdiende. Eindstand 4-3. Komend weekend is DVC’59 vrij.