Overzicht amateurvoetbal van zondag 29 oktober

SV Twedo de sterkste in en tegen Emmeloord

EMMELOORD – In de zondag 2e klasse H wist SV Twedo in Emmeloord na een 0-1 ruststand met 3-1 te winnen. In een gelijk opgaande eerste helft waren er maar weinig kansen. De gasten uit Nieuw Amsterdam-Veenoord hadden een licht optisch veldoverwicht en iets meer balbezit dan SC Emmeloord, maar beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Tot de 30e minuut waren er weinig hoogtepunten en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De thuisploeg probeerde wel het initiatief naar zich toe te trekken, maar het speelde slordig en onzuiver ondanks de strijd en inzet. Halverwege de eerste helft werd er op randje zestien een overtreding op Lars Sipma gemaakt maar de vrije trap leverde niets op. In de 32e minuut plaatste SC Emmeloord een snelle counter maar Jelle Zaal schoot de bal rakelings voorlangs. Aan de andere kant was het wel meteen raak toen in de 34e minuut Jurben Visser over de linkerflank iedereen te snel af was en zijn strakke voorzet van dichtbij door Dion Klaassen werd binnengetikt. 0-1en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting scoorde SV Twedo in de 53e minuut na een razendsnelle counter de 0-2 via topscorer Bram Vuuregge. In de 66e minuut viel nog wel de aansluitingstreffer toen Jelle Zaal vanaf grote afstand met een verwoestende uithaalde en de1-2 scoorde. In de 86e minuut viel de definitieve beslissing toen Jurben Visser met een bekeken afstandsschot de eindstand op 1-3 bepaalde. Komende zondag speelt SV Twedo op sportpark Veenoord tegen Suryoye-Mediterraneo FC

HOVC pakt eerste punten met een overwinning

SELLINGEN – In de zondag 2e klasse I wist HOVC in en tegen Sellingen met een 3-1 overwinning de volle punten mee naar huis te nemen. De mannen uit Odoorn, Exloo en Valthe wisten halverwege de eerste helft op voorsprong te komen via een treffer van Ruben Meerkerk. 0-1. Middenmoter Sellingen probeerde daarna iets aan de achterstand te doen en dat resulteerde nog voor de thee in een doelpunt van Ian De Vrieze. 1-1. Na de thee ging HOVC er weer tegenaan, want gezien de drie nederlagen tot nu was een overwinning meer dan welkom. In de 52e minuut was het Frank Fokke die HOVC op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Enkele minuten later zat de wedstrijd in slot door een treffer van Gerben Beek. 1-3 en de zo gewenste overwinning is eindelijk een feit. Hopelijk voor HOVC krijgt deze overwinning volgenden week een vervolg in de volgende thuiswedstrijd tegen Forward GSAVV.

Weerdinge houdt de punten in huis

WEERDINGE - In de zondag 3e klasse B wist Weerdinge zondagmiddag de drie punten in eigen huis te houden. Op sportpark De Luwte wonnen de mannen van trainer Geert Katoen na een 2-0 ruststand met 3-0 van Westerwolde. Na bijna 20 minuten in de eerste helft was de eerste oogst voor Weerdinge een gele kaart voor Ivar Drent, maar even later was het Joe Zwart die voor de 1-0 zorgde. Op slag van rust gooide Jarne Woltman de grendel op de deur bij Weerdinge door Westerwolde op een 2-0 achterstand te zetten. In de tweede helft bleef Weerdinge de bovenliggende partij en dat resulteerde binnen tien minuten in een tweede treffer van Jarne Woltman. 3-0 en dat werd ook de eindstand terwijl een speler van Westerwolde in de slotfase ook nog tegen een rode kaart op liep. Met 9 uit 5 en een beter doelsaldo staat Weerdinge nu op een 4e plaats met evenveel punten als Titan. Weerdinge speelt zondagmiddag uit bij SVZ in Zeijen.

Titan de sterkste in derby met EHS 85

NIEUW WEERDINGE - In de zondag 3e klasse B had Titan weinig moeite met tegenstander EHS’85 uit Emmerschans. Na een 2-0 ruststand wonnen de mannen van Henri Goeree met 4-0. Nadat Harmjan Moesker halverwege de eerste helft de roodwitten op een 1-0 voorsprong had gezet wist Roy Super tien minuten voor de thee de ruststand op 2-0 te zetten. Na de thee bleef Titan ook de bovenliggende partij en na een uurs spelen gooide Roy Super met zijn tweede van de middag de wedstrijd in het slot door de 3-0 te scoren. EHS 85 probeerde het nog wel maar de doelpuntenmachine die in de 4e klasse zo productief was kon tegen Titan niet echt een vuist maken. Rond de 70e minuut werd het ook nog 4-0 door een doelpunt van Peter van Elten. Door deze 4-0 overwinning klom Titan over Gieten heen dat met 6-4 van Groninger Boys had verloren en staat nu op een vijfde plaats met drie punten achterstand op koploper Groninger Boys en Peize. Komende zondag speelt EHS 85 thuis tegen Engelbert en Titan gaat op bezoek bij het lager geplaatste Actief in Paterswolde.

Schoonebeek glijdt onderuit tegen Dwingeloo

DWINGELOO – In de zondag 3e klasse D verloor Schoonebeek met 2-1 in en van Dwingeloo die in de 37e minuut kreeg Dwingeloo hulp van Schoonebeek. Tim Slomp speelde te kort terug terwijl Kaj Boert ertussen zat en die de bal op de paal schoot en de afvallende bal door Fabian Bosker werd binnen getikt.1-0. In de 61e minuut werd de doorgebroken Nemo de Vries door Jeffrey Berens op de hakken gelopen en scheidsrechter Li toonde Berens de rode kaart. Met een man minder verloor Schoonebeek de grip op de wedstrijd volledig. Via een snelle counter in de 65e minuut legde Max Klijn de bal breed op Nemo de Vries en die lobde van een meter of twintig fraai over doelman Martin Berens. 2-0. Vanaf dat moment ging Schoonebeek alles of niets spelen en door dat Dwingeloo de nodige kansen om de wedstrijd definitief niet benutte bleef Schoonebeek in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd kwam Schoonebeek dichterbij nadat Nemo de Vries hands maakte binnen de 16 en Niek Weitering en de strafschop verzilverde. 2-1. Schoonebeek kreeg nog kansen via de invallers Cas Kolmer en Chiel Steffens, maar bleef uiteindelijk met lege handen staan. Volgende week komt middenmoter Beilen op bezoek, dan kan Schoonebeek zich revancheren.

SVV 04 gaan kans in en tegen Sleen

SLEEN – In deze 3e klasse D was SVV04 niet in staat om een goed gevolg te geven aan de 3-0 overwinning op HODO twee weken geleden. Nu moest het met een 3-0 nederlaag haar meerdere erkennen in Sleen. Voor de thuisclub scoorden Jesmer Warmholts en twee keer Lars Meijer en hierdoor klom Sleen op naar de zesde plaats, terwijl SVV 04 op de 13e en laatste plaats blijft staan. Wil SVV 04 toch nog een beetje mee blijven doen zal het komende zondag tegen het op de 6e plaats staande VV Sweel wel punten moeten pakken.

Nipte nederlaag voor Zwartemeerse Boys

IJHORST – In de zondag 4e klasse D werd Weiteveense Boys – USV afgelast en Zwartemeerse Boys liep in IJhorst tegen een nipte 1-0 nederlaag op. Het doelpunt viel halverwege de eerste helft en wat de boys uit Zwartemeer ook probeerden, het lukte niet om het lager geplaatste IJhorst moeilijk te maken. Het vroege doelpunt van Janick Brakke werd dan ook de winnende treffer. Zwartemeerse Boys had bij winst een flink sprongetje kunnen maken, maar bleef steken op plaats zeven. Komende zondag kan Zwartemeerse Boys deze misstap misschien weer goed maken in de thuiswedstrijd tegen Gasselternijveen.Het niet spelende Weiteveense Boys gaat zondag op bezoek bij Nieuw-Buinen.

SVBC wint topper tegen GKC

GASSELTE - SVBC heeft de koppositie in de 5e klasse D overgenomen van directe tegenstander GKC. Op sportpark Hoogte der Heide in Gasselte werd het 1-2 voor de ploeg uit Barger-Compascuum. Matchwinner werd Tim Funke, die vlak voor tijd dankbaar profiteerde van een blunder van GKC-doelman Peter de Vries. Na een klein kwartier spelen was het SVBC dat de score opende via Tim Funke die een voorzet van Danny Ahlers binnen werkte. Vlak voor rust was het Duncan Lahuis die zijn ploeg bijna naast SVBC bracht, maar zijn inzet belandde op de lat. In de tweede helft was GKC de betere ploeg, maar er viel het eerste half minuten weinig te beleven. Pas in de slotfase werd het weer spannend, helemaal toen Weishaupt in de 82e minuut het harde werken van zijn team eindelijk beloonde met de 1-1. GKC maakte vanaf dat moment de meeste aanspraak op de overwinning, maar door een blunder van keeper De Vries kon Funke zijn tweede van de middag maken. Van zo'n 25 meter kon hij de bal in een leeg doel werken en bezorgde zo zijn ploeg de koppositie in de vijfde klasse D zondag met 13 punten uit vijf wedstrijden. GKC volgt met 12 punten uit eveneens 5 wedstrijden op de tweede plaats. Komende zondag speelt SVBC op eigen veld tegen het lager geplaatste VIOS O

DVC 59 wint nipt van Sp Roswinkel

NIEUW DORDRECHT – In de zondag 5e klasse D wist DVC’59 nipt met 1-0 de thuiswedstrijd tegen SP Roswinkel te winnen. Volgens DVC 59 trainer Thijs Wieringh was vooral de terugkeer van Jeffrey Mink die een stapje terug deed naar het 2e team. ,,Met Jeffrey weer in de ploeg merkte je dat in deze moeizame wedstrijd tegen Roswinkel de moraal is er weer was om voor de volle punten te gaan. SP Roswinkel speelde vooral de lange bal die wel voor gevaar zorgden maar achterin bleef het gesloten. In de 70e minuut was het de teruggekeerde Jeffrey Mink die voor de 1-0 overwinning zorgde. Daarmee is DVC’59 er na drie nederlagen op rij eindelijk in geslaagd om drie punten te pakken. Hopelijk kan deze overwinning voor DVC’59 een opmaat kan zijn om ook komende zondag als de Dordtenaren op bezoek gaan bij lantaarndrager JVV in Jipsingboertange.