SVBO zet De Weide opzij en bekert door

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft zich geplaatst voor de laatste 16 van de noordelijke districtsbeker. In eigen huis werd De Weide met 2-1 verslagen. Eersteklasser SVBO was in de beginfase de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Peter Timmer, die deze week zijn contract verlengde, had meer balbezit en kreeg een paar kleine kansjes. Dylan Wessels was na ruim een kwartier spelen dichtbij de 1-0, maar de kopbal van de aanvallende middenvelder werd van de lijn gehaald.

Aan de andere kant was Julian Blankestein, na 25 minuten spelen, dichtbij de 0-1, maar de spits zag zijn poging in het zijnet belanden. Aan de andere kant zag Joep Lambers, zijn poging van de lijn worden gehaald. Ook in het vervolg van de eerste helft kreeg de ploeg uit Emmen de beste kansen. Na ruim een half uur spelen zag Davy Wessels zijn kopbal op de paal belanden.

Loon naar werken
Zes minuten voor rust kreeg de thuisclub eindelijk loon naar werken. Na een goede aanval belandde de bal voor de voeten van Dylan Wessels, die de 1-0 koelbloedig binnenschoot. Doelman Tygo Woldman kon de treffer niet voorkomen.

In de tweede helft veranderde aanvankelijk het spelbeeld niet. SVBO bleef de betere ploeg en de zaterdag derde klasser probeerde in de omschakeling, gevaarlijk te worden. Carlos Pullen kreeg de grootste kans voor de gasten, maar hij schoot te wild de bal het sportpark uit. In de 65ste minuut leek Ronald Gerdes de wedstrijd te beslissen. De linker aanvaller scoorde, beheerst, met een lobje de 2-0.

Spanning terug
Maar twee minuten later bracht Nick Muysson de spanning weer terug. De aanvaller schoot de 2-1 snoeihard achter doelman Lennon Ebeltjes. Weer twee minuten later was SVBO dichtbij de 3-1, maar voor de tweede keer deze avond werd een doelpoging van Dylan Wessels van de lijn gehaald en bleef de wedstrijd spannend. In een hectische slotfase kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer, zodat SVBO met 2-1 won en door bekert.

Zaterdag komt SVBO weer in actie. Dan speelt de ploeg van trainer Peter Timmer de inhaalwedstrijf in de competitie tegen HZVV. Dat duel begint om 14:30 uur in Barger-Oosterveld. De Weide kan zich opmaken voor Protos Weering, want de ploeg heeft winterstop.