Schoonebeek redt het ook niet tegen HODO

NIEUW SCHOONEBEEK - Na een week waarin het drukker was bij de verzorging dan op het trainingsveld, kreeg Schoonebeek HODO op bezoek. Na flink gepuzzel kon trainer Abel toch een elftal op de been brengen. Ook HODO miste een aantal vaste basiskrachten waardoor er veel andere namen op het wedstrijdformulier stonden dan bij de eerste wedstrijd. Na een gelijk opgaande eerste helft scoorde HODO er lustig op los in de tweede helft, het werd uiteindelijk 1-5.

Vanaf het begin was duidelijk dat het meeste gevaar bij HODO van de twee spitsen Wesley Annen en Sander Danes kwam. Bij Schoonebeek waren Twan Steffens en Remco Huser het meest dreigend. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren er kansen aan beide zijden. In de 11e kwam de eerste waarschuwing van HODO, John Boer tikte een corner van dichtbij over. In de 16e minuut was het vervolgens wel raak; de geheel vrij staande Bram Folkers kon bij de tweede paal ongehinderd een corner binnenkoppen, 0-1.

In de 26e minuut kwam Schoonebeek op gelijke hoogte. Finn Buursma werd de diepte ingestuurd, legde breed op Remco Huser en Huser werd binnen de lijnen neergelegd. De daaropvolgende strafschop werd door Huser zelf binnen geschoten, 1-1. In de 39e minuut had HODO een grote kans om op voorsprong te komen, maar Ricardo Benjamins strandde eerst op doelman Berens en zijn tweede inzet werd door Mike Stam van de lijn gehaald.

Schoonebeek begon niet goed aan de tweede helft, bij een dieptepass op Sander Danes stond niet iedereen goed op te letten waardoor Danes alleen op Berens af kon, vlak voor Berens legde Danes breed op de meegelopen Ricardo Benjamins die de bal in het lege doel kon tikken, 1-2. Aan de andere kant was Twan Steffens dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal ging net naast. In de 67e minuut viel het mooiste doelpunt van de middag; Sander Danes kapte drie man uit en kegelde de bal van een meter of 25 strak in de kruising, 1-3.

In de 70e minuut kreeg Bram Folkers voor zijn tweede aanslag op Twan Steffens zijn tweede gele kaart, waar direct rood ook niet misstaan had. Twee minuten later kreeg Steffens een nog grotere doodschop van achteren van Mart Pastoor, Steffens ging direct verhaal halen bij Pastoor en de twee rolden over de grond. Waar iedereen nu wel de rode kaart verwachtte trok scheidsrechter Louwes wederom slechts geel voor de doodschop, maar kreeg Steffens voor zijn reactie wel rood.

Bij Schoonebeek zakte het geloof helemaal weg en kon Danes uiteindelijk nog twee keer scoren, 1-5. Schoonebeek beleeft zo wel een seizoen waarin echt alles tegenzit, en wordt het ontlopen van rechtstreekse degradatie steeds lastiger. Volgende week uit bij Sleen is er een nieuwe kans op punten. HODO kan weer omhoog kijken en kan de nacompetitie nog steeds halen.