Overzicht gespeelde wedstrijden van de KNVB Noord

EMMEN - Afgelopen zondag was er een inhaalprogramma samengesteld in district Noord van de KNVB en dat leverde de volgende resulaten op van de clubs uit de Gemneet Emmen waar de Koninklijke familie een dag eerder een super verjaardsfeest heeft beleeft.

KSC geen partij voor Weiteveense Boys

WEITEVEEN – Na een 4-1 ruststand won Weiteveense Boys de inhaalwedstrijd in de zondag 4e klasse D met 6-1 van KSC. De Weiteveners kwam vrij snel op een 1-0 voorsprong via Ian Wesseling, maar de gasten uit Schoonoord wisten vijf minuten later weer op gelijke hoogte te komen door slap verdedigen bij de Weiteveners. 1-1. Weiteveense Boys trainer Andre Steenhuis: ,,In het verdere verloop van de 1e helft werden wij steeds beter en met goed op een 4-1 voorsprong. Rencko Niers scoorde de 2-1 en Thom Scheper wist met twee treffers binnen tien minuten voor een 4-1 stand te zorgen. Na de thee deed Weiteveense Boys het een tandje lager, maar wist in de slotfase via doelpunten van Thomas Immink en Ian Wesseling de wedstrijd met 6-1 naar zich toe te trekken en drie belangrijke punten in huis te houden.

SVBC wint van Buinerveen

BARGER COMPASCUUM – In de zondag 5e klasse D wist SVBC de thuiswedstrijd tegen Buinerveen met 4-0 te winnen. Na een gelijk opgaand eerste half uur was het eindelijk raak SVBC. Een afvallende bal van de Buinerveen doelman viel na een schot van Stan Bijl voor de voeten van Tim Funke en die scoorde beheerste de 1-0. Vijf minuten later gooide Sander van Essen de bal met een boog in de zestien en daar stond Stan Bijl die de bal met en volley in linkerhoek knalde. 2-0. Na de thee kwam een aanval vanaf links via het midden naar rechterkant over 5 schijven en allemaal één keer raken gevolgd dooreen voorzet bij de 2e paal en Sander van Essen kopte binnen. 4-0. Twintig minuten voor tijd is het Marijn Roufs die diep rechterkant het strafschopgebied in gaat en de bal vanaf de achterlijn terugtrok op Stan Bijl die eindstand op 4-0 bepaalde.

Flinke dreun voor EHS 85

OUDE PEKELA – In de zondag 3e klasse B liep EHS 85 zondagmiddag in Oude Pekela, de thuishaven van Noordster, tegen een teleurstellende 5-0 nederlaag op. Het liep van geen kant voor de “schanskers” ook al wist het in de eerste helft nog wel goed mee te komen en de thee werd bereikt met een 0-0 ruststand. In de 2e helft sloeg de thuisclub keihard toe met twee treffers binnen het uur. 3-0 en in de laatste tien minuten werd die voorsprong met nog drie treffers uitgebouwd naar een 5-0 eindstand.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------Twedo met 2-1 langs Steenwijkerwold

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 2e klasse H wist Twedo op sportpark Veenoord de thuiswedstrijd tegen het op de zesde plek staande Steenwijkerwold met 2-1 in haar voordeel te beslissen. Twedo staat zevende, maar wist met deze overwinning wel een stevige middenmoter te worden. Na een eerste helft die in 0-0 eindigde wisten de Nieuw Amsterdammers na een uur spelen op voorsprong te komen via Bram Vuuregge. 1-0. Een klein kwartier voor tijd werd het ook nog 2-0 door Iwan Immink en leek de wedstrijd in het slot te zitten. Michel Mosterman van Steenwijkerwold bracht met zijn tegentreffer de spanning nog wel even terug, maar Twedo wist de 2-1 over de streep te trekken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------HOVC gedegradeerd

ANNEN - Annen had zondagmiddag geen kind aan HOVC. In eigen huis won Annen met 4-0. Door de nederlaag is HOVC gedegradeerd, want met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg van trainer Erik de Jong tien punten achterstand op Musselkanaal. Vanaf het begin was de thuisclub veel sterker en stond binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong door Jaap Jan Mulder en een minuut later scoorde Mulder ook de 2-0 binnen. In de tweede helft was het in de 53ste minuut weer raak, 3-0 werd het door Pim Veltink en in de 63e minuut bepaalde Veltink de eindstand op 4-0.

Geen bekerfinale voor SVBO

BARGER OOSTERVELD - SVBO wist de finale van de noordelijke districtsbeker niet te bereiken. Op een regenachtig sportpark in Barger-Oosterveld bleek d' Olde Veste'54 met 0-3 te sterk voor SVBO. In het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. SVBO kreeg een kans via Emiel Seigers, maar het afstandsschot deed Olde Veste-doelman Youri Smit geen pijn.

Daarna nam ‘d Olde Veste het heft in handen en scoorde Mark Bruintjes de 0-1. Invaller Harmen Nijboer scoorde de 0-2 en vervolgens werd de wedstrijd voor vijf minuten stopgezet omdat er volgens scheidsrechter Dennis Smit vanuit het publiek, iets tegen de assistent-scheidsrechter werd geroepen. Na de hervatting werd in blessuretijd door Nijboer de eindstand op 0-3 bepaalde.