EHS 85 sluit seizoen af met promotie

PESSE - EHS'85 uit Emmerschans zorgde zondagmiddag op het sportpark van Pesse voor een zeer bijzonder en historisch moment in de clubgeschiedenis van EHS 85. Voor het eerst in haar bestaan wist het promotie naar de 2e klasse af te dwingen na een knappe, maar mooie 2-1 overwinning op Olyphia. Al vroeg in de wedstrijd nam de ploeg uit Emmerschans de leiding dankzij een mooie treffer van Patrick Eberhard, maar het antwoord van Olyphia liet niet lang op zich wachten om de stand weer gelijk te trekken.


Na de 1-1 ruststand kon het nog alle kanten op gaan, maar halverwege de tweede helft scoorde Henk Teuben de achteraf winnende goal. In de laatste fase wist EHS 85 nog enkele goede kansen uit te speken, maar onder anderen Patrick Eberhard en weer Henk Teuben verzuimden de wedstrijd vroeg in het slot te zetten. Met deze overwinning staat EHS'85 het volgend seizoen gewoon in de 2e klasse.

Daarin zullen de “schanskers” de degens misschien gaan kruisen met onder anderen het gedegradeerde WKE 16, Germanicus en SVV 04 dat op de valreep handhaving afdwong. EHS 85 trainer Aryan Doldersum gaf na de wedstrijd aan dat de groep dit succes verdiend. Na de promotie naar de 3e klasse eindigde het als tweede en heeft nu via de nacompetitie opnieuw een grote stap kunnen maken. Voor mij is het ook mooi dat ik mijn werk bij EHS 85, dat nu ten einde is, met een promoties kan afsluiten.


Slechts één seizoen verbleef EHS 85 in de 3e klasse D, want na een tweede plaats wist het in de nacompetitie opnieuw promotie af te dwingen. (foto Jaap de Bruin).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda