Achilles '29 maatje te groot voor WKE

EMMEN ? Landskampioen WKE liep zondagmiddag thuis tegen een 2-0 nederlaag op tegen Achilles?29. Bnnen vier minuten kreeg Achille?29 vier kansen, waarbij vooral Gradus Hempenius ongrijpbaar was voor de WKE-defensie. Het was te danken aan doelman Raymond Beukeveld (2x) en het falen van Patrick van Leeuwe dat WKE het doel schoon kon houden. De eerste doelpoging van WKE vond plaats in de dertiende minuut. Na een goede aanval schoot Wil Koops van net buiten het strafschopgebied in, maar doelman Bart van de Beek stond op de goede plek.
Vlak voor de rust zette Erik Eleveld voor op Robert Fik die de bal doorkopte op de voeten van Paul Weerman die wel scoorde, maar de grensrechter gaf buitenspel aan. Ruststand 0-0. In de tweede helft was de veldverhouding fifty-fifty, WKE op basis van fysieke kracht en Achilles compenseerde dat speltechnisch.

Achilles kwam wel aan de leiding uit een kluts via de muur door Ivo Rigter. En ofschoon WKE daarna van alles probeerde bleef Achilles’29 simpel overeind. Ergo een solo Chaimil Mormon in de laatste minuut vanaf zijn eigen strafschopgebied en dat met een snelheid, die onverantwoord is binnen de bebouwde kom, kogelde hij de bal vanaf de 16 meter tegen de touwen. Eindstand 0-2.