Erica loopt 3 punten mis.

ERICA - Afgelopen zaterdag speelde Erica ?86 tegen VVS uit Oostwold. VVS is koploper met 1 punt voorsprong op drie achtervolgers. Erica ?86 staat met een schamele 6 punten op de 10de plaats. Het is zaak voor de mannen van Gerard Lambers punten te pakken om aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Net als in de vorige weken begon Erica ’86 daarom sterk. Met name Dennis Knigge, terug van een langdurige knie blessure, kon voor veel gevaar zorgen. In de 15e minuut werd hij diep gestuurd over de rechterflank en kon de bal afgeven op Nils Reuvers. Reuvers wist de keeper echter niet te passeren. In de 25ste minuut was het weer een loopactie van Knigge waardoor Roy Lit een goede schietkans werd geboden. Dit schot werd echter goed geblokt door de verdediging van VVS.

In de 40ste minuut was het dan wel raak. Kevin Reuvers geeft een bal van links midden op de opkomende Roy Lit aan de rechterkant van de 16 meter. Met enig geluk krijgt hij de bal mee en kan in schieten. Een verdiende 0-1.
Nog geen 45 minuten later ontsnapt Knigge aan de laatste man en kan alleen op de keeper af. De keeper weet net op tijd de bal te klemmen en kan zo de 0-2 voorkomen.

Na de thee komt VVS goed de kleedkamer uit. Hun eerst helft was erg teleurstellend de ze wilden de vele toeschouwers niet teleurstellen. Aan een aanval wist VVS een vrije bal op de rand van de 16 meter over te houden. De bal werd hard door de muur geschoten, onhoudbaar voor Bouke Witvoet. Zo was het in de 55ste minuut weer gelijk. Ook Erica ’86 bleef aanvallen, via Kevin Reuvers en Roy Lit, maar wist niet te scoren.

VVS echter wel. Uit een vrije bal vanaf de rechterkant werd de bal doorgekopt in de 16 meter. Achterin werd de bal in de verre hoek gekopt. Wederom buiten het bereik van Witvoet. In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 door een goede en snelle aanval. Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Een uitstekende eerste helft van Erica ’86 en een uitstekende tweede helft van VVS. Het verschil was dat VVS de kansen wel benut.