FC Emmen wil drie punten tegen FC Omniworld

EMMEN - FC Emmen hoopt vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen te kunnen bijschrijven. Dat zal echter ongetwijfeld op bezwaar van tegenstander FC Omniworld stuiten dat met twee punten meer in de knip in het Univ? stadion op bezoek komt. Nu het eerste doelpunt is gevallen resteert FC Emmen nog de taak om de drempel van het niet kunnen winnen de overschrijden. Trainer Harry Sinkgraven houdt wat dat betreft goede moed. ,,Waarom zou het niet kunnen? Uitgezonderd de wedstrijden tegen RBC en Haarlem hebben we in de andere wedstrijden toch aardig meegevoetbald.

Dat was afgelopen vrijdag ook in Maastricht het geval. Er zijn natuurlijk een aantal punten die verbetering behoeven. Zo komen er diverse momenten in de wedstrijden waarin we kansen kunnen krijgen maar dan is de eindpass onzorgvuldig. Tegen FC Omniworld moeten we daarnaast niet te veel vrije trappen op gevaarlijke plekken weggeven want ze hebben in Sander Duits iemand die daar wel raad mee weet. Ze zoeken daarnaast snel spits Serdar Özturk met hoge ballen en daarom heen lopen met Hoefdraad en Faria snelle jongens.''

De basisopstelling van FC Emmen zal weinig afwijken dan die tegen MVV, ook omdat de alternatieven beperkt zijn. Zo heeft FC Emmen onlangs nog geprobeerd om linksback Guus de Vries over te halen maar die vond het aanbod van FC Emmen niet goed genoeg. Of Michel Poldervaart van de partij is dient bovendien te worden afgewacht want de middenvelder moest de donderdagtraining voortijdig afbreken. Zijn eventuele vervanger is Erik van der Ven.
FC Omniworld, met ex-Emmenaren Mark Bevaart en Robbie Haemhouits in de gelederen, verloor vrijdag thuis in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 van FC Den Bosch.

Trainer Henk Wisman was over het spel van zijn ploeg tevreden en ook weer niet. ,,In het eerste bedrijf speelden we vooral in balbezit erg goed. Ondanks dat we twee keer op achterstand kwamen toonden we veerkracht en wisten de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Dan hoop je na rust op dezelfde manier door te voetballen, maar dat gebeurde niet. Na rust leden we opeens veel meer balverlies en kwamen onder druk te staan. Dat resulteerde in twee tegengoals. We hebben deze nederlaag te danken aan een slechte tweede helft.”

Duidelijk is dat FC Emmen, dat thuis nog niet van FC Omniworld heeft verloren, broodnodig aan de eerste driepunter van het seizoen toe is. De club van Drenthe is aan de beroerdste start in de geschiedenis bezig want hoewel twee maal eerder eveneens in de eerste zes duels van het seizoen niet werd gewonnen, pakte de ploeg toen wel meer punten. In 2003/04 werd begonnen met drie punten uit zes met drie gelijke spelen.

Een seizoen later werd vier keer gelijk gespeeld in de eerste zes duels wat dus vier punten opleverde. Hoewel de tegengoals afgelopen vrijdag in Maastricht te vermijden waren, valt het totaal aantal tegengoals nog wel mee. Er zijn acht clubs in de Jupiler League die evenveel of meer doelpunten tegen hebben dan FC Emmen. De schoen wringt hem zoals bekend in het maken van doelpunten. In Maastricht is een begin gemaakt met het oplossen van het probleem, vrijdagavond dient dat een passend vervolg te krijgen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda