Sp. Zweeloo maakt eerste competitiewedstrijd tot succes

ZWEELOO - Sportclub Zweeloo heeft de eerste wedstrijd tijdens de competitie in 4C tot een succes gemaakt. In eigen huis werd het hoog ingeschatte VV Smilde'94 zaterdag met beide benen op de grond gezet, 2-1. Achttien minuten voor tijd maakte Ren? Lanting de winnende met een wereldgoal. Vlak voor de rust had zijn teamgenoot Rick Hagenauw Sp. Zweeloo al voorsprong gezet. Smilde'94 kwam nog terug door een onfortuinlijk eigen doelpunt van Ties van der A, maar deze keer viel het kwartje de goede kant op voor de thuisclub. Na de 2-1 telde onder meer trainer Hans Pullen nog zeker drie grote kansen op meer, terwijl de rood-zwarten de hoop opgaven.

Hoewel voor de rust levensgrote kansen lange tijd uitbleven, was er sprake van een leuke wedstrijd. Wel kopte Anne Hajes nog naast na een voorzet van Arno Stevens. Toch ging Sp. Zweeloo met een voorsprong de kleedkamer in, want Hagenauw was het trefzekere eindstation na een vloeiende aanval. Vanaf de aftrap in de tweede helft kwam Smilde'94, dat een goede voorbereiding kende, beter in de wedstrijd. Die dadendrang resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker, al had deze voorkomen kunnen worden.

Aanvaller Ben Tingen wurmde zich bijna op de achterlijn langs de defensieven van Sp. Zweeloo. De daaropvolgende inzet uit een moeilijke hoek leek doel te missen, maar Van der A kreeg de bal ongelukkig genoeg tegen zich aan, 1-1. Nog geen vier minuten later kwam Sp. Zweeloo goed weg. Alen Hajro kopte naast op aangeven van Martijn Boerma. Daarna was het de beurt aan de thuisclub tijdens de aantrekkelijke, laatste twintig minuten. René Lanting kreeg de bal voor zijn voeten en dat op een slordige 25 meter van het doel van Rolf Bruggink. Zijn geweldige pegel sloeg - nog via de onderkant van de lat - als een granaat in de kruising.

Smilde'94 kwam die dreun niet meer te boven. Zij moesten toestaan dat de fanatieke geel-zwarten zeker drie opgelegde kansen kregen op een grotere zege. Hajes miste alleen voor Bruggink en ook Hagenauw kreeg tot twee keer toe een grote mogelijkheid. Het voorbereidende werk was van achtereenvolgens Thomas Wolting en Mauro Dos Reis. En hoewel de tijd kort was voor hen, vielen Henri Popken, Rolf Drewes en Gerko Lanting goed in. Volgens een betrouwbare bron binnen de thuisclub floot scheidsrechter Tjalma uit Farmsum overigens uitstekend.

Op de tweede speeldag - zaterdag 12 september - wacht vanaf 14.30 uur de confrontatie in Beilen met ex-derdeklasser CVV Fit Boys, dat zaterdag vrij was.

Sp. Zweeloo - Smilde'94: 2-1 (1-0). 42. Rick Hagenauw 1-0, 65. Ties van der A 1-1 (e.d.), 72. René Lanting 2-1. Scheidsrechter: Tjalma (Farmsum). Gele kaart: Mauro Dos Reis, Julian Manting (Sp. Zweeloo), Geert Jan Ax, Martijn Boerma en Alen Hajro (Smilde'94)

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Vincent Kok, Ties van der A, Hans Lanting, Julian Manting (75. Henri Popken); Thomas Wolting, René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens (80. Rolf Drewes); Rick Hagenauw, Mauro Dos Reis (85. Gerko Lanting).(door Kristian Elders)