SVBO dames gaan met winst van start

BARGER OOSTERVELD - Vandaag stond ook bij de dames de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zo ook SVBO - Sc Erica 2 en de geelzwarten wonnen na een 6-0 ruststand met 13-1. Na 3 wedstrijden te hebben verloren in de bekercompetitie werd het voor de dames van SVBO tijd om een wedstrijd te winnen. Tegen Sc Erica hadden de dames nog nooi tgespeeld en wisten niet wat hen te wachten stond. Na 5 minuten was wel al duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden, want het was na drie minuten al 1-0 voor SVBO door een doelpunt van Carla Gerdes.

SVBO tikte de bal lekker rond en kreeg veel kansen. Na een mooie aanval ronde Sharina Kuik  de bal mooi af, 2-0. Daarna werd Carla Gerdes onderuit gehaald in het strafschopgebied en kreeg SVBO een strafschop die benut werd door Mirel Bruning.  3-0. Geke Moorlag kreeg nog een aantal mooie kansen die er net niet in gingen. De 4e kans van Geke Moorlag was raak. 4-0. Daarna schoot Rijkje Pruim de 5-0 binnen. Geke Moorlag had haar vizier nu ook op scherp staan en scoorde de 6-0.

In de tweede helft begon het publiek tien, tien, tien te roepen en SVBO begon steeds beter te voetballen.  De 7-0 werd gemaakt door Carla Gerdes. Sharina Kuik stond zeer goed te voetballen en was zeer alert en scoorde de 8-0 en 9-0. Inge vd Weerd die eindelijk weer mocht voetballen na een blessure, maakte de 10-0. De supporters kregen waren ze om vroegen, de 10e goal!

Na even niet opgelet te hebben scoorde Sc Erica tegen, door een doelpunt van het kleinste meisje van het veld, 12 jaar oud. SVBO bleef daarna aanvallen en scoorde nog 3 keer. Sharina Kuik ronde de bal twee keer mooi af.  Mirel Bruning pikte nog een goal mee, een prachtig afstandschot die er via de onderkant van de lat inging en daarmee de eindstand op 13-1 bepaalde..