SVV?04 vergeet te scoren

SCHOONEBEEK - SVV?04 had weinig moeite met Schoonebeek, maar voetbalde omdat de kansen niet ongezet werden in doelpunten meer tegen zich zelf? De eerste wedstrijd van de competitie en dan al gelijk een derby tegen (Nw) Schoonebeek wat achteraf het predicaat derby niet mocht voeren.Het was geen beste wedstrijd maar wel ??n met een terechte winnaar. SVV?04 kende nogal wat blessures,spits Anne de Jonge en de gebroeders Michel en Martijn Kerkdijk ontbraken in de openingswedstrijd,gelukkig beschikt trainer Wilbert Arends over een brede selectie zodat zonder moeite andere spelers de plaats kunnen innemen van de geblesseerden.

De eerste helft was niet van een al te hoog niveau,veel passes die niet  aankwamen in een tempo wat de toeschouwers(300) niet echt kon bekoren.(Nw) Schoonebeek schoot van afstand een keer op het doel van SVV’04  maar de vuisten van keeper Dennis Bos wisten hier wel raad mee, SVV’04 kreeg ook een beste kans omdat keeper Guus Leferink(41!) even niet wist hoe hij de bal moest verwerken,Frank Schoemakers kreeg hierdoor een goede mogelijkheid maar de veteraan bleef de situatie meester.

SVV’04 was de betere voetballende ploeg terwijl (Nw) Schoonebeek fysiek iets meer te bieden had,even voor rust werd Dennis Gommer als doorgebroken speler neergehaald,een vrije schop en slechts een gele kaart was wat de te veel op afstand fluitende scheidsrechter Reinders uit Ruinen te bieden had.In de 35e minuut moest Harmen Stuiver (blessure) zich laten vervangen door Ruud Klingenberg,deze nam de ploeg op sleeptouw en wist zowaar net in het veld gekomen de 1-0 op het scorebord te zetten met een lage schuiver verraste hij Guus Leferink.

Na de thee werd het voor de toeschouwers leuker.In de 47e minuut knalde Dennis Gommer de bal op de lat en kopte Richard Heyne(Nw)Schoonebeek de bal simpel in de handen van Dennis Bos.Even later was het Ralph Levelink die nadat de SVV’04 doelman al gepasseerd was de bal heel knullig naast schoot.

Toch was SVV’04 de betere ploeg nadat Niek Huser op een kinderlijke manier de bal verprutste was het Dennis Schmeier van SVV’04, die voor een vrij doel de bal meters naast schoot.Hiermee was het kruit aan beide kanten verschoten.(Nw)Schoonebeek wilde wel maar kon vandaag geen vuist maken tegen de resoluut ingrijpende verdediging van SVV’04.Zodat SVV’04 in een teleurstellende derby terecht de volle winst na zich toe trok. Man van de wedstrijd werd Gerwin Wesselink

SVV’04; Dennis Bos,Hielke Jan Meppelink,Kjeld Spithoven (Frank Klaassen)Gerwin Wesselink,Joost Hindriks(Michel Kerkdijk)Dennis Gommer,Marco v/dVeen,Frank Schoemakers,Harmen Stuiver(Ruud Klingenberg)Ron Hölscher,Dennis Schmeier