?VIOS wint thuis van nummer drie in 5E?

OOSTERHESSELEN - VIOS heeft aan het thuisduel tegen Protos drie punten weten binnen te halen. In een zeer attractieve wedstrijd werd het 3-1 voor de mannen uit Oosterhesselen. VIOS had wat recht te zetten na de blamage vorige week in Eext. Het werd maar liefst 9-2 voor de mannen uit Eext, die op moment van spelen nog gelijk stond met het vlaggenschip van VIOS.

Op een zeer moerassig veld begon VIOS de wedstrijd dan ook zeer aanvallend. Het was de eerste tien minuten dan ook beduidend de betere ploeg, wat resulteerde in twee goals binnen drie minuten. In de tweede minuut werd op rechts Jos Gubler de diepte ingestuurd, deze zag spits Lars Betten vrij staan, welke de bal in de linkerhoek kon tikken, 1-0. Kort daarna, in de derde minuut om precies te zijn, konden de supporters van VIOS wederom in hun handen klappen. Vanaf links werd de bal hard voorgegeven, waarna Roelof van Opijnen de bal tussen de beide palen kon plaatsen, 2-0.

VIOS zat hiermee op rozen en het leek af te stevenen op een ruime zege voor de thuisploeg, echter was er nog lang te spelen. Niet veel later wederom een grote kans voor de thuisploeg. Vanaf rechts een hoge voorzet op borsthoogte bij spits Lars Betten, echter kon hij de bal niet de juiste richting mee geven, waardoor de bal over de kruising vloog. Hierna begon Protos meer te voetballen, het speelde meer op de helft van VIOS. Dit resulteerde in een aardige mogelijkheid voor de uit spelende ploeg. Een hoge bal vanaf rechts werd ingekopt door iemand van Protos, echter kon deze bal van de doellijn worden gehaald door een verdediger van VIOS.

In de dertigste minuut was het wel raak voor Protos. In een scrimmage voor de goal kwam de bal bij spits Michel Overweg, welke de bal met een bekeken volley over de keeper Warmolts kon schieten, 2-1. Drie minuten hierna kwam Protos goed weg. Een knappe aanval van VIOS, welke bij middenvelder Roelof van Opijnen terechtkwam. Deze kon alleen op de keeper af, maar faalde in de afronding, waardoor de 2-1 bleef staan. Pal voor rust nog een goede mogelijkheid voor de spits van Protos, maar dit resulteerde niet in een goal.

Na rust begon Protos te drukken. Het resulteerde dan ook in een aantal goede mogelijkheden, waaronder die in de 61e minuut. Michel Overweg werd de diepte in gestuurd vanaf het middenveld, waardoor deze in de gelegenheid werd gebracht om tot scoren te komen, maar door juist keeperswerk van Stefan Warmolts werd dit feestje voorkomen. Als er aan de ene kant niet gescoord wordt, wordt dat in het andere wel. In de 67e minuut breidde VIOS namelijk haar voorsprong uit. Een mooie aanval over drie schijven, waarbij eindstation Maurice Kerkdijk met een bekeken lob de bal over de keeper van Protos kon plaatsen, 3-1.

Niet veel later werd er door de scheidsrechter een rode kaart uitgedeeld en wel aan de keeper van Protos. Spits Lars Betten werd in een kansrijke positie gespeeld, waarna hij de bal langs de keeper van Protos wou schieten. Deze toucheerde de bal echter met de arm buiten het zestien meter gebied, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de keeper van het veld te sturen. De vrije bal die hieruit voortvloeide werd goed gepakt door de vervangingskeeper van Protos, maar was zeker niet ongevaarlijk. Hierna kon VIOS vrij simpel de wedstrijd uit voetballen. Tot echte kansen kwam het van beide kanten niet meer, waardoor de 3-1 winst niet meer in het geding kwam.

VIOS komt door deze winst partij op een totaal van 11 punten. Dit houdt in dat VIOS momenteel de 6e stek verdedigt. Protos blijft door dit puntverlies staan op negentien punten en ziet koploper Wijster met drie punten uitlopen. Wel heeft Protos een wedstrijd minder gespeeld. VIOS speelt over twee weken uit tegen SVZ, welke net onder VIOS op de ranglijst staat.