WKE simpel naar winst op Babberich

EMMEN - WKE begon zondagmiddag de competitie voortvarend met een overwinning op Babberich. Via een wedstrijd 4-0 ruststand eindigde het duel op het Grote Geert Sportpark in een 4-1 overwinning voor de Emmenaren. Grote man was volgens velen Robin Demeijer die bij de eerste drie doelpunten van WKE nadrukkelijk betrokken was. Paul Weerman zorgde met drie treffers op rij voor een zuivere hattrick en de vierde treffer scoorde Robert Fik vanaf de stip nadat Erik Ereveld in het strafschopgebied onderuit werd gehaald.

Het was overigens Babberich dat het eerste kwartier het initiatief had met de eerste kans voor Robin Wiendels die een voorzet op de lat kopte. In de dertiende minuut scoorde Paul Weerman na een combinatie tussen Erik Eleveld, Bas Hooiveld , Robert Fik en Robin Demeijer. Erik Eleveld trok de bal voor op Paul Weerman die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken.1-0. Vier minuten later plaatst Robin Demeijer vanaf links een voorzet op Paul Weerman die op zIjn beurt de bal keurig binnen kopte. 2-0.

Daarna kregen Rudolf Lip en weer Paul Weerman nog opgelegde kansen, maar hun inzet werd steeds op de doellijn gekeerd. In de 34e minuut plaats Robin Demeijer de bal andermaal op Paul Weerman en de lange WKE spits passeerde die de Babberich doelman. 3-0. Drie minuten is er een combinatie tussen Wil Koops, Erik Eleveld, Paul Weerman en weer Erik Eleveld, die toen onderuit werd gehaald door Joost de Graas. De toegekende strafschop werd onberispelijk door Robert Fik binnen geschoten en bracht daarmee de ruststand stand op 4-0.

Na de thee had Babberich de zaken beter op orde en ook al kreeg WKE nog wel enkele mogelijkheden via Robert Fik en Erik Eleveld, maar gescoord werd er niet meer. Wel bij Babberich dat via Mohassin Ouchene toch nog de eretreffer kon scoren. Eindstand 4-1.(zie ook fotoboek)