WKE wint met man minder

EMMEN - De eerste helft was voor WKE, ofschoon Alcides de eerste kans kreeg, maar de bal verdween in het zijnet. In de tegenaanval kreeg speelde Erik Eleveld zich vrij en plaatste de bal op Paul Weerman, maar die schoot van dichtbij met zijn mindere linker net naast. In de zestiende minuut was het dan wel raak. Martijn Doldersum plaatste de bal op Paul Weerman, die legde de bal breed op de inkomende Robin Demeijer en die schoot vanaf de zestiende via een tegenstander raak.

In de 21ste minuut een goede combinatie tussen Erik Eleveld en Robert Fik, door de laatste ingeschoten en tot corner verwerkt door doelman Danny van de Vegt. Een minuut later een voorzet van Robert Fik vanaf rechts op Paul Weerman, die een schitterende kopbal losliet, maar net zo schitterend gered via de lat door doelman Van de Vegt. De van de lat terugspringende bal werd met de voet beheerst teruggespeeld op de doelman, waarna hij op de bal opraapte. Scheidsrechter Souwen zag deze overtreding van de spelregels echter niet.

In de 43ste minuut kroop Alcides nogmaals door het oog van de naald toen een voorzet van Erik Eleveld bij Robert Fik belandde. Robert schoot de bal beheerst in tegen de binnenkant paal, waarna de bal over de doellijn richting andere paal draaide en daar aan de voor WKE verkeerde kant van de paal achter ging. Intussen had scheidsrechter Souwen reeds 6 keer geel uitgedeeld.

In de tweede helft kon WKE geen vervolg geven aan de redelijk goede eerste helft. Dat vond met name zijn oorzaak in de tweede gele kaart die Wil Koops in de 56ste minuut kreeg. In de laatste 34 minuten was het Alcides dat, met een man meer, het verdere verloop van de wedstrijd bepaalde. Dat leidde in de 64ste minuut in de gelijkmaker. Een verre voorzet van links kwam voorbij de tweede paal bij Joey van de Berg, die legde de bal breed met het hoofd, waarna Martin van de Ende ineens inknalde.

Toch was het WKE dat enigszins tegen de verhouding in aan het langste eind trok. Voorafgaand aan de 2-1 was een goede solo-actie van Bas Hooiveld, die op de achterlijn achter zijn standbeen weg een bal door de benen van zijn tegenstander speelde en een voorzet losliet, die tot corner werd verwerkt. Uit deze corner van Theo Gennissen, ingevallen voor Robert Fik, kopte Martijn Doldersum de bal door op Paul Weerman, die op zijn beurt geen moeite had de uitglijdende doelman Van de Vegt koppend te passeren.(door Bert Oldenburger)