Zaterdag bekerduel tussen Hoogeveen en ACV

HOOGEVEEN ? Aanstaande zaterdag treffen op het sportpark van Hoogeveen twee voormalige amateurtoppers elkaar. Het bekerduel tussen Hoogeveen en ACV staat dan om 18.00 uur op het programma. Beide ploegen hebben een rijke historie. ACV is de hoogst geklasseerde Drentse ploeg in de eeuwige ranglijst van de hoofdklasse op zaterdag. Hoogeveen is nog altijd de beste ploeg op zondag. In het seizoen 1977-1978 streden beide ploegen om de algehele landstitel. De Assenaren trokken toen aan het langste eind.

Het verleden telt anno 2009 echter niet meer. ACV is net teruggekeerd en de hoofdklasse en Hoogeveen hoopt dit seizoen een terugkeer te realiseren. De voorbereiding van Hoogeveen verloopt tot nu toe qua prestaties naar tevredenheid. Wel is nu al duidelijk dat de brede selectie geen overbodige luxe is. Trainer Berry Zandink kan dan ook niet over een aantal geblesseerde spelers beschikken.

Marc Drent is in de wedstrijd tegen DOS Kampen door zijn enkel gegaan. In eerste instantie leek het op een verstuiking. Na de dokter geraadpleegd te hebben zou het mogelijk ook een scheurtje in één van de enkelbanden kunnen zijn. Hij heeft enkele dagen rust voorgeschreven gekregen en loopt op krukken ter ondersteuning.

Marco Hartman heeft in de wedstrijd tegen Veendam 1894 een harde schop op zijn wreef gekregen. Ook hier werd in eerste instantie gedacht aan een kneuzing. Het herstel bleef echter uit en er zal nog een foto gemaakt worden in het ziekenhuis. Dit ook om uit te sluiten dat het mogelijk om een scheurtje/breukje in één van zijn middenvoetsbeentjes is.

Keeper Raimon Benjamins heeft in de wedstrijd tegen PKC ‘83 een schouderblessure opgelopen. Hij heeft nadien nog wel getraind en gevoetbald. Echter de pijn nam niet af. Hij is doorverwezen naar de fysio voor diagnose. Kevin van Dalen heeft in een eerdere wedstrijd een lichte verzwikking aan zijn enkel opgelopen.  Bij Jarno Heet is mogelijk een meniscusblessure vastgesteld. Hij zit nu in de molen voor nader onderzoek in het ziekenhuis en zal  waarschijnlijk voor langere tijd zijn uitgeschakeld.

Hoogeveen en ACV ontmoeten elkaar bijna nooit in een officiële wedstrijd. De enige Hoogevener die ACV goed kent is Erwin Doorn. Hij speelde vorig seizoen met Noordscheschut tegen de Assenaren. Na één jaar afwezigheid keerde de verdediger deze zomer terug bij Hoogeveen. ,,Aangezien ik ook trainer ben van de jeugd van Noordscheschut, kon ik afgelopen seizoen alleen maar training geven en niet coachen. Dat is mij eigenlijk een beetje tegengevallen. Als trainer wil je ook graag de wedstrijden erbij zijn en dat kan ik wel combineren met Hoogeveen. Aangezien ik twee mooie jaren heb gehad bij Hoogeveen, was de keuze niet zo moeilijk om weer terug te keren.’

Door zijn uitstapje naar zijn jeugdliefde Noordscheschut kan Doorn het niveau op zaterdag en zondag ook goed met elkaar vergelijken. ,,Ik vind het voetbal op zondag iets beter. Er wordt meer gevoetbald dan op de zaterdag, maar dat zal iedereen anders ervaren.  Qua entourage is het wel een beetje het zelfde, alleen bij Hoogeveen zijn er wat meer derby’s wat deze competitie heel aantrekkelijk maakt om in te voetballen.’’ (foto Gerjo Stegeman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda