Hoogeveense Cascaderun ook voor mensen met een beperking!

HOOGEVEEN - Hier volgt het laatste nieuws over de cascaderun in Hoogeveen.

GigaG Cascaderun voor mensen met een beperkingDe Cascaderun is voor jong en oud. Maar wat als je door een beperking niet in staat bent om de officiële Cascaderun mee te lopen en wel graag mee wilt doen? Dan is de GigaG Cascaderun iets voor jou! Om 13.00 uur beginnen de GigaG-lopers aan de run over een parcours van 1,1 km. De start en finish zijn gelijk aan de andere afstanden van de Cascaderun. Uiteraard zijn hulpmiddelen, zoals een rolstoel of een rollator, toegestaan. Als voorbereiding op deze run worden gratis clinics georganiseerd speciaal voor deelnemers en hun begeleiders. Kijk voor meer informatie over de clinics en de GigaG Cascaderun op de website.

Run2day retro testloop op zondag 21 februari 2016

Afbeelding

In verband met het 10 jarig jubileum van de Hoogeveense Cascaderun, willen we hier bij de Run2day testlopen ook even bij stil staan. Zondag 21 februari 2016 wordt daarom een hele speciale testloop, we organiseren dan de Run2day retro testloop. We lopen het parcours van de 1e Hoogeveense Cascaderun die in 2007 gehouden is. Met de start aan de Hoofdstraat en onderweg door het Steenbergerpark, als laatste “hobbel” de Koppeling en de finish aan de hoofdstraat.

Ga retro gekleed!
Wat zou het dan mooi zijn als alle deelnemers aan deze bijzondere testloop, een beetje “retro” gekleed gaan. In ieders kledingkast ligt vast nog wel een “cascadeshirt” van één van de voorgaande jaren. Een mooie gelegenheid om het oude shirt nog een keer aan te trekken. Hoe ouder hoe mooier.

Retroloop is 7de testloop
Verder is het wel gewoon de 7de testloop in de serie van 10 testlopen. We starten in dezelfde tijdsgroepen die jullie van ons gewend zijn. Na afloop is er ook de mogelijkheid om je stempelkaart af te laten stempelen. Ook de hazen zullen in retro rood, dit was de kleur 10 jaar geleden, de groepen over het parcours “hazen”. De 10 mijl start om 10.15 uur en loopt (net als in 2007) deze ronde twee keer. De 5 mijl start om 11.00 uur en loopt deze ronde dus 1 keer. We verzamelen bij het gemeentehuis van Hoogeveen.

Loop jij mee? Eerstvolgende testloop is op 31 januari

Ondanks de kou is het belangrijk om je goed voor te bereiden op alweer de tiende Cascaderun. Morgen, 31 januari, kun jij weer meelopen tijdens de testloop. Je loopt in een groep over het parcours in het tempo dat bij jou past. Onderweg krijg je de nodige steun van ervaren hardlopers. Een goede manier om te bekijken of jij er al klaar voor bent om op 17 april stralend over de finish te rennen. De 10 mijl begint om 10.15 uur vanaf het gemeentehuis in Hoogeveen en de 5 mijl start om 11.00 uur vanaf dezelfde plek.

Optreden tijdens de Cascaderun? Dat kan!

Ook langs het parcours is het ieder jaar gezellig, mede dankzij de DJ’s en (dweil-)orkesten. We hebben nog plek voor één a twee bandjes op 17 april in een trailer. Stroom is aanwezig, de rest verzorgen de bands zelf. Opbouw vanaf 12.00 uur. Voor het optreden is een geringe vergoeding beschikbaar. Lijkt jou dat iets? Opgeven kan door te mailen naar alfred@cascaderun.nl.

Afbeelding

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda