Bijzondere groep bereidt zich voor op Rietplasloop

EMMEN - Donderdag jongstleden is er weer een groep van 25 (ex)kankerpatiënten gestart met hun voorbereiding op de Rietplasloop bij E.A.C. De Sperwers. De voorzitter van de Emmense atletiekvereniging en Jeroen Broekhof namens de Stichting Rieplasloop staken de deelnemers een hart onder de riem middels een korte toespraak, als start van hun voorbereidingen op De Rietplasloop.

In 2012 werd er voor het eerst gestart met clinics voor een groep (ex)kankerpatiënten dor een samenwerkingsverband tussen Zorggroep Treant, E.A.C. De Sperwers en stichting De Rietplasloop. De organisatie won met dit initiatief De Lies van Urkprijs en werd de sportvereniging van het jaar van de gemeente Emmen.

De clinic worden verzorgd in samenwerking met Een verpleegkundig specialist oncologie en een fysiotherapeut, beide zeer ervaren lopers van het ziekenhuis, zij maken deel uit van het team van begeleiders die de deelnemers begeleiden naar het einddoel de 5 of 10 kilometer lopen op zondag 22 mei tijdens De Rietplasloop. Ook in Hoogeveen bereidt zich voor het eerst een groep (ex)kankerpatiënten voor op dit Emmense evenement. (foto Cyril Emmaneel).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda