Hondsrug College met 150 man naar 4 Mijl van Emmen

EMMEN - Maar liefst 150 leerlingen en docenten van het Hondsrug College doen mee aan de 4 Mijl van Emmen, op 3 april. Om goed beslagen ten ijs te komen, volgen ze een aantal trainingen bij atletiekvereniging de Sperwers. De eerste 30 leerlingen onderwierpen zich afgelopen vrijdag -in hun vrije tijd- aan looptrainingen, rek- en strekoefeningen op de sintelbaan van de Sperwers op sportpark Meerdijk.

Genieten
Meedoen aan de 4 Mijl van Emmen past bij het imago van de Emmer school, die zich graag als gezonde school profileert. De hardloopwedstrijd start op de loopbrug van station Emmen-Zuid in de wijk Delftlanden en eindigt na 6,4 kilometer in het centrum. Een prachtige tocht dwars door Noordbarge, via de tunnel, naar de muziekkoepel. Genoeg te genieten dus voor de ervaren lopers.

Pittige afstand
Het is een pittige afstand voor de niet-geoefende loper, erkent gymdocente Michelle Mulder van het Hondsrug. Ze is dan ook trots op haar leerlingen, die ondanks de soms felle protesten van de stramme spieren toch onverstoorbaar doortrainen. ‘Iedereen is hier vrijwillig en daar ben ik reuzetrots op. Het gaat ons trouwens niet om de tijd maar om het meedoen, de olympische gedachte. Toch trainen we ook op school flink door en hopen op 3 april de 4 Mijl binnen het uur te kunnen afleggen’, voorspelt de docente.

Niet zomaar rennen
Voor mavoleerling Rieneke Valkema en haar klasgenotes is de training een hele opgave, maar ze hebben er veel van geleerd.: ‘Dat je niet zomaar moet rennen maar op een speciale manier moet lopen. Doe je dat niet, dan heb je heel snel geen adem meer over’, legt ze uit. De dames weten zeker dat ze de lessen van de training goed zullen onthouden, want ze willen zeker niet als allerlaatste over de finish komen. Na afloop van de training stappen de leerlingen weer op de fiets om aan hun weekend te beginnen. Onbewust wordt er dus nog even flink doorgetraind.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda