Succesvolle eerste Groningen Urban Trail

Bijna tweeduizend deelnemers beleven uniek loopervaring. Op zondag 3 april vond onder de allereerste editie van de Urban Trail® in Nederland plaats. Bijna tweeduizend deelnemers (58% vrouwen en 42% mannen) ontdekten op een unieke sportieve manier diverse highlights van de stad Groningen.


De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie: “Wij willen mensen meer in beweging brengen. Dit concept bewijst daar naadloos bij aan te sluiten. We zijn blij met de opkomst. Alles draaide vandaag om een bijzondere loopervaring waarbij we mensen de stad op een sportieve manier hebben laten (her)ontdekken.

Het is prachtig om te zien dat zoveel deelnemers op deze manier sport, vitaliteit en toerisme hebben gecombineerd. Groningen is op een vernieuwende manier op de kaart gezet.”, aldus Elske Dijkstra van de organisatie.

Het parcours van ongeveer 10 kilometer ging onder andere dwars door de Der Aa-Kerk, Hotel Prinsenhof, Grand Café Drie Gezusters, maar ook bijzonder gasthuizen en hofjes die de stad kent. Onderweg werden lopers gemotiveerd door verschillende bands, DJ’s en andere muzikanten.

Later dit jaar volgt ook een Urban Trail® in onder andere Den Haag (3 juli), Rotterdam (17 juli), Amsterdam en Hengelo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda