Populaire 4Mijl4You uitverkocht, 1.500 deelnemers aan de start

GRONINGEN - Met 1.500 deelnemers is de zesde editie van de 4Mijl4You volledig uitverkocht. Het populaire evenement, aan vooravond van de 4 Mijl4You, gaat vanavond om 20.15 uur in Haren van start. Onder het motto ‘Doe de 4 Mijl Anders’ gaan enthousiaste wandelaars, fietsers, steppers, skaters, rolstoelrijders meedoen aan deze alternatieve 4 Mijl van Groningen.


De 4Mijl4You gaat over exact hetzelfde parcours als de 4 Mijl (6,437 km tussen Haren en Groningen). De deelnemers starten in twee snelheidsgroepen van 5 km of 15 km per uur. De 5km deelnemers krijgt het startschot van Tamirat Tola (brons op de olympische 10km in Rio) en de 15km deelnemers worden van start geschoten door Tristan Bangma (paralympisch goud op de 1km tijdrit in Rio). De 4Mijl4You is geen wedstrijd, maar een unieke belevenis met veel entertainment en gezelligheid. Nieuw dit jaar is het gepersonaliseerde startnummer, waarmee deelnemers zijn of haar voornaam op het startnummer vermeld krijgen.

Ter ere van 25 jaar 4 Mijl
In 2011 bestond de 4 Mijl van Groningen 25 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum werd als extra activiteit de 4Mijl4You georganiseerd. Speciaal voor groepen en individuen die de 4 Mijl wel willen volbrengen, maar dit niet hardlopend willen of kunnen doen. Dit jaar wordt de 4Mijl4You voor de zesde keer georganiseerd en jaarlijks stijgt het aantal deelnemers nog steeds. De 4Mijl4You is geen wedstrijd zoals de 4 Mijl, maar een gezellige, ludiek evenement voor iedereen.

Goede doel – Groningen Geeft thuis!
Elk jaar wonen 200 kinderen met hun moeder bij Het Kopland in Groningen. Kinderen zoals Norah. Zij kan niet meer thuis wonen vanwege huiselijk geweld. Met haar moeder vindt ze bij de vrouwenopvang een veilige plek en werken ze aan een nieuwe toekomst. In de bruisende Oosterparkwijk komt een nieuw modern pand. Een plek met veel ruimte om te ontwikkelen, te spelen en weer kind te zijn. Dat is heel hard nodig! Het Kopland kan dit niet alleen. Voor de inrichting van het gebouw is hulp nodig. Hulp van alle Groningers! Er zijn bedden nodig, koelkasten, speeltoestellen, een tienerhoek en veel meer. Voor een duurzame en prettige omgeving en een veilige toekomst!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda