E.A.C. De Sperwers organiseert parklopen tijdens actie Glazen Huis in Emmen

EMMEN - In navolging van een landelijk initiatief van de Atletiekunie introduceert E.A.C. De Sperwers ook in Emmen het parklopen in de oude dierentuin. Zondag 18 december om 10:00 uur is de aftrap bij het glazenhuis op het markplein voor de grote kerk, in het kader van de actie serious request van 3FM.


|Uit onderzoek van NOC*NSF (september 2014) blijkt dat ruimschoots 1 miljoen Nederlanders overwegen te starten met hardlopen. 97% van hen wil daarbij het liefst starten vanuit huis en het merendeel van hen (62%) is geïnteresseerd in een veilige en verlichte route door de natuur. Voor de Atletiekunie redenen om in actie te komen en te starten met Parklopen.

In hartje Emmen ligt het schitterende terrein van de oude dierentuin, die bij uitstek geschikt is om samen met andere lopers in beweging te komen.
Snel of langzaam, maakt niet uit. Wereldtopper of wandelaar, iedereen is van harte welkom om lekker mee te komen bewegen! Excuses zijn niet nodig om de zondagmorgen samen lekker sportief te beginnen!

De aftrap zal plaatsvinden op zondag 18 december om 10:00 uur E.A.C. De Sperwers combineert deze happening met de actie van het Glazen Huis Emmen, die van 15 tot 18 december wordt gehouden op het markplein in het centrum van Emmen.
De bedoeling is dat deelnemers van de 1e parkloop in Emmen zich bij het Glazen Huis verzamelen. Na een korte warming up, onder begeleiding van opzwepende muziek van de Dj’s van het glazen huis, wordt er een looptraining gegeven in de oude dierentuin. Trainers van E.A.C. De Sperwers zullen de deelnemers begeleiden tijdens het lopen en zij zullen een hardloopclinic geven met diverse oefeningen.
Na afloop van de parkloop gaan de deelnemers weer terug naar het Glazen Huis op het markplaats en wordt aan de organisatie de opbrengst, van giften van deelnemers en een gift van E.A.C. De Sperwers aangeboden van de allereerste parkloop van Emmen.

Voor deze eerste editie van het Parklopen Emmen wordt van elke deelnemer een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel! Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van het Glazen Huis Emmen geheel naar Serious Request, de actie van NPO-3FM en het Rode Kruis. Het doel van Serious Request is dit jaar het terugdringen van kindersterfte door longontsteking.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda