25 jaar Schoolatletiek in Emmen

EMMEN - Van 8 tot en met 18 mei wordt door E.A.C. De Sperwers in samenwerking met het Carmel College voor de 25e keer het schoolatletiekfestijn georganiseerd voor basisschoolleerlingen van Emmen en omstreken. In 1992 werd voor de eerste keer een schoolatletiekfestijn georganiseerd door de Emmer Atletiek Club de Sperwers. Dit jaar wordt een groots jubileum gevierd.

De 25e editie alweer. In de beginjaren waren 2 dagen voldoende om de kinderen van de opgegeven scholen aan de atletiek te laten snuffelen. Inmiddels komen gedurende 2 weken zo’n 1600 kinderen met hun leerkrachten naar de atletiekbaan aan de Meerdijk.

In 2017 is de Emmense atletiekvereniging van 8 tot en met 18 mei gastheer voor de leerlingen van het basisonderwijs uit Emmen en omstreken. De schooljeugd werkt een vijfkamp af, die bestaat uit: zestig meter sprint, verspringen, balwerpen, hoogspringen en een zes minutenloop. Naast veel vrijwilligers van E.A.C. De Sperwers wordt het schoolatletiekfestijn mede mogelijk gemaakt door medewerking van leerlingen van het Carmel College. De scholen hebben ter voorbereiding een projectboekje ontvangen met daarin een zestal oefenlessen ter voorbereiding op het schoolatletiekfestijn. Alle leerlingen ontvangen na afloop een diploma waarop hun prestaties vermeld staan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda