Axman Challenge koud, maar verslavend

EXLOO -?? Stilstaan is geen optie. Niet voor de deelnemers, want de finish moet gehaald worden, maar ook niet voor de organisatie van de Axman Challenge in Exloo. De verplaatsing naar de bossen van Exloo blijkt namelijk een gouden greep. Het zonnetje scheen, hoewel het best wel een beetje warmer had gekund, en de bomen in herfsttooi zorgden voor een prachtige ambiance. De meeste deelnemers hadden daar echter geen oog voor.


De obstakels na iedere 500 meter in het parcours, 6,6 of 13,2 kilometer lang, vergden alle aandacht en inspanning. Want zwaar was het. De uitdagingen groot en de afstand voor veel sporters lang. Uiteindelijk kwamen alle ruim 1250 sporters moe, koud, maar vooral voldaan over de finish. Daar stond de brandweer klaar om iedereen schoon te spuiten.

Koud water
Het parcours van de Axman Challenge, met veertig obstakels, was opgebouwd in de prachtige Exlooër bossen. Het voerde de deelnemers langs historische plekken, over de voormalige motorcrossbaan, door het koude water van de ijsbaan en langs gletsjerkuilen en pingoruïnes.
Bij de Axman Challenge is iedereen winnaar. “Wie de finish haalt en dat deden ze allemaal, is voor ons een echte winnaar”, legt Jan Schutrups van de organisatie uit. “Ga er maar aan staan. Het is echt een zware opgave. Ze verdienen allemaal groot respect.”

Houten medaille
Behalve respect kregen alle deelnemers een medaille. Die moesten ze wel eerst zelf uitzagen en brandmerken met het logo van de Axman Challenge. Een herinnering voor het leven. “Volgend jaar zijn we er zeker weer bij”, zegt een van de deelnemers, “want deze obstakelrun werkt verslavend. Hoe uitdagend het ook is, dit wil ik niet meer missen.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda