28e editie Udikloop in een nieuw jasje

KLIJNDIJK - Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert stichting Udik de 28e editie van de Udikloop. Zoals ieder jaar staat er een 10 km run op het programma. Komende editie is het parcours van deze afstand helemaal vernieuwd. Met de nieuwe 4 mijlrun hoopt de organisatie tevens een mooie nieuwe afstand en een nieuw parcours toe te voegen.


Beide parcoursen gaan dwars door het Valtherbos en zijn grotendeels onverhard. Zoals ieder jaar is de start/finish bij het Dorphuis Oes Hokkie in Klijndijk. Daar is voorafgaand aan de race ook een puppyrun van ¼ mijl, voor de allerkleinsten.Terug van weggeweest is de jeugdloop. De loop van 1 mijl is speciaal voor de jeugd tot 13 jaar en gaat door het Zietakkerbos.

Voor trouwe lopers van de Udikloop is het een mooie nieuwe uitdaging en voor nieuwe gegadigden is het een run die je niet wilt missen. De nieuwe 10 km is een echte bosloop en leidt langs vier hunebedden in het Valtherbos. Ook het parcours van de 4 mijl is grotendeels onverhard en loopt gedeeltelijk op met de 10 km. Beide afstanden starten om 14:00 uur.

Om 13:00 start de jeugdloop van 1 mijl vanaf Oes Hokkie. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis deelnemen aan deze run. Hun route gaat door het Zietakkerbos. Ook aan de allerkleinsten is gedacht; om 13:30 mogen zij samen met hun ouder(s)/begeleider(s) de puppyrun rennen. Over een afstand van ¼ mijl worden zij aangemoedigd door alle belangstellenden op het veld bij Oes Hokkie.

Ook nieuw komende editie is de aanwezigheid van canicrossers, bij deze unieke sport wordt er hardgelopen met een hond. Tijdens de 28e Udikloop kunnen de liefhebbers hun hart ophalen. De start is om 14:15 en de canicrossers volgen dezelfde 10 km route.

Voor alle deelnemers zijn medailles en voor de winnaars van de 10 km en de 4 mijl zijn er in verschillende categorieën diverse geldprijzen te winnen. Voorinschrijving kan t/m 18-1-19 via www.inschrijven.nl .Voorinschrijvers ontvangen een korting van €2,50. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 12:30 in Oes Hokkie, voor de 10km, de 4mijl en de 10km Canicross zijn de kosten €10,-.

Uiteraard kan stichting Udik dit jaar weer rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers die ook van deze editie weer een succes zullen maken. In het dorpshuis kunnen zowel lopers als toeschouwers terecht voor een (warme) versnapering. Een gezellig sportief uitje voor het hele gezin in het mooie Drentse Klijndijk.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda