Irma Wesseling Nederlands kampioen indoor 60 meter

APELDOORN – Tijdens de Nederlands Kampioenschap Indoor Masters is Irma Wesseling uit Klazienaveen Nederland kampioen geworden op de 60 meter sprint. Dit kampioenschap is het strijdtoneel in Omnisport in Apeldoorn waar alle mannen en vrouwen van 35 jaar en ouder alweer voor de elfde keer streden voor de Nederlandse titels. Er stonden meerdere onderdelen zoals verspringen en hoogspringen meerkamp.


Irma Wesseling is 55 jaar, lid van atletiekvereniging De Sperwers. Het was voor haar de eerste NK indoor wedstrijd nadat zij eerder al van start ging in Stadskanaal en daar een tijd van 9,27 seconden realiseerde. Om eerste te worden op het NK in Apeldoorn moest Irma Wesseling tenminste een tijd neerzetten onder de 9,10 sec. In de drie afgelopen weken moest er tot het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn nog flink getraind worden. En zekers geen blessure oplopen. Het kampioenschap begon met het hijsen van de Nederlandse Vlag en het spelen van het Nederlands Volkslied.

Nadat er controle op equipement, zoals het controleren van de spikes, ging Irma van start op baan 4. Er waren voor dit onderdeel 8 deelnemers. Na 1 valse start van haar naaste deelneemster kwam, voor de tweede keer het startschot. Irma Wesseling veroverde in een supersnelle tijd van 8,92 seconden de eerste plaats. Met deze tijd scherpte zij ook nog haar persoonlijk record aan. Een uitdaging om er nog weer en jaar tegenaan te gaan voor de volgende NK. (eigen foto)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda