12e Jan van der Velde Oranjeloop in Erica

ERICA - Op vrijdag, 23 april 2010 wordt in Erica voor de 12e keer de Oranjeloop gehouden. Evenals vorige jaren wordt deze loop gehouden op de laatste vrijdag voor Koninginnedag. Het Oranjeloopcomit? heeft even aan deze datum getwijfeld, omdat de Rietplasloop in hetzelfde weekend is gepland. De organisatie van de Rietplasloop heeft het zich niet tijdig gerealiseerd dat ze de Oranjeloop met hun planning behoorlijk in de wielen rijdt. Er is nu al een afspraak gemaakt dat de Rietplasloop het volgend jaar niet weer in het zelfde weekend als de Oranjeloop zal worden gehouden.

Het Oranjeloopcomité wil graag aan haar traditie vasthouden en heeft daarom besloten de loop op de gebruikelijke datum te doen plaatsvinden. Dankzij de financiële steun van veel bedrijven uit Erica en omgeving  kan de jeugd tot en met 16 jaar weer gratis aan deze loop deelnemen. Bovendien krijgt iedere deelnemer na de finish, tegen inlevering van zijn- of haar startnummer, een medaille. Ook krijgt iedere deelnemer een consumptiebon waarmee hij in de kantine van de voetbalvereniging Erica een gratis consumptie kan halen.

De start en finish is op de Veenschapswijk, ter hoogte van de achteruitgang van het sportpark. De inschrijving voor deze loop vind plaats in de kantine van de al eerder  genoemde voetbalvereniging. Er kan gebruik worden gemaakt van de kleed- en douchegelegenheid van deze vereniging. Het parcours wordt door middel van hekken en borden geheel vrij van  verkeer gemaakt zodat de deelnemers aan deze loop geheel vrijuit op het parcours kunnen lopen, zonder op eventueel verkeer te hoeven letten. De start van de loop voor de 11 t/m 13 jarigen is om 18.00 uur. In deze categorie loopt men 2 kilometer.

De start van de loop voor de 9 t/m 10 jarigen is om 18.15 uur. In deze categorie loopt men 1 kilometer. Tegelijk met deze categorie starten ook de deelnemers van de G-groep. Dit zijn deelnemers met een verstandelijke beperking. Om 18.30 uur komen de kinderen t/m 8 jaar in de baan. Zij lopen eveneens een parcours van 1 kilometer.  Voor deze categorie is er geen minimum leeftijd gesteld. Ieder kind die de afstand van 1 kilometer kan en wil lopen is welkom. Ook is de hulp van een begeleider in deze categorie geen enkel probleem. De ervaring leert echter dat soms al 3 jarigen best alleen het parcours rond komen.

Om 19.00 uur is de start van de recreatieloop over 5 kilometer en de wedstrijdloop over 10 kilometer. De recreatielopers lopen via de Veenschapswijk, De Zende en De Haarhamer en een klein stukje door het Ericasebos naar de lus in de Veldhuizerwijk. Zij lopen de lus 2 keer en keren dan terug naar de Veenschapswijk.

De wedstrijdlopers lopen eveneens via de Veenschapswijk, de Zende en de Haarhamer een  klein stukje door het Ericasebos naar de lus in de Veldhuizerwijk. Nadat zij de lus hebben gelopen, gaan zij via de Veenschapswijk terug naar start-finish en zij doen dit in totaal drie keer. Na afloop  is de prijsuitreiking in de kantine van de vv Erica. Bij de recreatieloop zijn er drie prijzen voor zowel de heren als de dames. Bij de wedstrijdlopers zijn er drie prijzen voor de heren senioren, de heren veteranen en de dames.

Het inschrijfgeld voor de recreatieloop en de wedstrijdloop bedraagt  slechts €3,00. Inschrijving vanaf 17.00 uur in de kantine van de voetbalvereniging Erica.  De prijsuitreiking van de jeugdlopen vinden plaats op het parcours direct na afloop van iedere loop. Voor eventuele nadere informatie kunt  u contact opnemen met Jaap Visser (0591 303217) of Adriaan Vellinga (0591 302080)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda