32e Politie Kerstcross

EMMEN - Op zaterdag, 19 december a.s. wordt in Emmen voor de twee?ndertigste keer de Kerstcross gehouden. Deze cross op het ?Auke Foppes circuit? in de Emmer Dennen wordt georganiseerd door De SOZO (De Sport- en Ontspanningsvereniging van de Politie Oost Drenthe). Deze cross is bij veel lopers goed bekend omdat deze cross vele gezichten kent. De ene keer is het een redelijk droge boscross, maar bij regenachtig weer veranderd het parcours in een modderpad met kuilen en plassen. Ook kwam het meerdere keren voor dat er sneeuw en ijs op het parcours lag. Deze cross, traditioneel altijd op de laatste zaterdag voor de kerst, is voor de lopers altijd weer een echte uitdaging. Het parcours is, sinds vorig jaar, iets gewijzigd. De beroemde ?bult?op Haantje Bak is in het parcours opgenomen.

Start en Finish zijn in de directe omgeving van de kantine van de voetbalvereniging Drenthina op het sportpark aan de Oude Roswinkelerweg te Emmen. De deelnemers kunnen gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheid van deze voetbalvereniging. Er is een prestatieloop over 5 kilometer en een wedstrijdloop over 10 kilometer.

De start van de prestatieloop is om 12.15 uur en het startschot voor de 10 kilometerwedstrijd zal om 13.00 uur klinken.
Voor iedere deelnemer is er na afloop een herinnering beschikbaar. Bij de wedstrijd over 10 kilometer zijn er prijzen voor de Dames, de Heren Senioren en de Heren Veteranen.

Inschrijven vanaf 11.30 uur in de kantine van de vv.Drenthina. Het inschrijfgeld voor de Prestatieloop over 5 kilometer bedraagt €2,00 en voor de Wedstrijdloop over 10 kilometer €2,50. Bij de inschrijving zullen ook Loopagenda’s voor het jaar 2010, uitgegeven door de Emmer Atletiek Club “De Sperwers”, te koop worden aangeboden. In deze loopagenda staan 18 regionale lopen, zowel Prestatie- Recreatie en Wedstrijdlopen, in Zuid-Oost Drenthe. De agenda kost €3.00. Informatie: Adriaan Vellinga 0591- 302080.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda