Carmelcollege zegeviert op 5 kilometer tijdens Rietplasloop

EMMEN ? Het Carmelcollege heeft haar naam van sportschool zondag tijdens de Rietplasloop meer dan waar gemaakt. De school uit Emmen had met 110 fanatieke atleten een record aantal deelnemers aan de start staan. Een docententeam (op de 15 kilometer) en een leerlingenteam bij de 5 kilometer zetten tijdens de bedrijvenloop een uitstekende prestatie neer. Dankzij goede resultaten van de fanatieke lopers Simon IJzerman (2e), Bram Wittendorp (4e), Jorg Eising (23e) en Emile van Beek (92e) kroonde het team zich tot winnaar in het leerlingenklassement op de 5 kilometer.


Het succes van het Carmelcollege werd compleet gemaakt met een fraaie tweede plaats van het leerkrachtenteam op de 15 kilometer. De gymdocenten Ariska Hofstede (2e), Bas Overweg (16e) en Diana Sijbom (15e) waren samen met de zesde plaats van Nienke Zoer (Nederlands) verantwoordelijk voor dit resultaat.

Extreme warme omstandigheden
Voor de meeste leerlingen was deze Rietplasloop de eerste ervaring. Het werd er eentje om niet snel weer te vergeten. Helemaal omdat de hitte van het asfalt sloeg en er praktisch geen zuchtje wind stond. Deze extreme warme omstandigheden maakten het de atleten niet makkelijk, maar gelukkig stonden er langs het parcours diverse supporters die de deelnemers van een natte spons of een koel flesje water voorzagen.

Het gaf een extra cachet aan de fraaie resultaten. De vele trainingen die vooraf tijdens de gymlessen werden gelopen, wierpen uiteindelijk wel de vruchten af. Iedereen liep de 5 kilometer uit. De één weliswaar dichter bij de streeftijd dan de ander, maar voor allemaal was het een knappe prestatie op zich.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda