De Rietplasloop en de Lornah Kiplagat Foundation

EMMEN - Op zondag 25 april zal voor de 8e keer de Rietplasloop worden gehouden. Naast de 5 en 15 kilometer is er een 500 meter en de 1K Runaway. Op dit moment zijn er al ruim 1.800 voorinschrijvingen Voorinschrijving via de website is gesloten. Voor de 1K Runaway bestaat nog de mogelijkheid om op zaterdag 24 april, in de tent aan de Veldstukken, in te schrijven. Op zondag 25 april bestaat voor de 1K Runaway deze mogelijkheid niet. Voor het gehele programma: zie de website www.rietplasloop.nl

Hardlopen is één van de snelst groeiende sporten in Nederland met ongeveer 4 miljoen actieve hardlopers. Hardlopen is gezond, ontstrest en geeft ontspanning Dit is niet overal het geval. In diverse landen is (hard)lopen nog steeds de manier om zich te verplaatsen, bijvoorbeeld om op school te komen. Dit was ook het geval bij Lornah Kiplagat, één van Nederlands topatleten. Lornah is geboren in Kenia.

Dagelijks legde ze grote afstanden af om tijdig op school te zijn. Lornah had het voordeel naar school te kunnen. Veel van haar landgenoten hadden en hebben deze mogelijkheid niet. Vooral meisjes blijven nog vaak verstoken van onderwijs. Lornah heeft zich tot doel gesteld de situatie in haar land te verbeteren. Daarvoor heeft ze de Lornah Kiplagat Foundation opgericht.

De Foundation jaagt twee hoofddoelen en één subdoel na. De belangrijkste missie is deelname aan het (basis)onderwijs voor kansarme meisjes afdwingen. Het tweede hoofddoel is getalenteerde Keniaanse studenten in de Verenigde Staten of Europa te laten studeren. De daar opgedane kennis kan vervolgens in Kenia worden gedeeld. Het subdoel is hiv/aids-voorlichting geven aan de meisjes op school.

Meisjes zijn de moeders van de toekomst.
Tijdens de Rietplasloop is een stand aanwezig met informatie over Lornah en haar Foundation. Tevens zal er ten behoeve van de Foundation geld ingezameld worden. Voor meer informatie over de Lornah Kiplagat Foundation bent u van harte welkom bij de stand maar kunt u ook contact opnemen met Lies.Dijck@xs4all.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda