Jetta Klijnsma naar Europese kampioenschappen Atletiek Stadskanaal

STADSKANAAL - Voormalig PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma komt vrijdag 4 juni naar Stadskanaal. Ze bezoekt de Open Europese kampieonschappen atletiek voor mensen met een beperking. 's Avonds reikt ze om 20.00 de prijzen uit in Sport- en Recreatiepark Het Pagedal. Klijnsma was jarenlang wethouder Volksgezondheid en Zorg in Den Haag. In 2008 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek. In het vorige kabinet was ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klijnsma is zelf licht gehandicapt vanwege haar spastische benen. Op haar dertiende leerde de geboren Hoogeveense lopen in een revalidatiecentrum in Beersterswaag.

Vanuit de internationale organisatie IWAS (International Wheelchair & Amputee Sports Federation) is besloten dat Stadskanaal dit grote atletiekevenement van 2 t/m 4 juni, met op zondag 6 juni de grote finaledag mag organiseren.

Het Open EK is voor mensen met een amputatie en mensen in een rolstoel (klasse 40 en 50.
Topatleten uit binnen- en buitenland komen op dit evenement. Ook atleten die niet uit Europa komen doen mee aan dit evenement. Onder andere onze eigen Nederlandse Paralympisch atlete Annette Roozen, gespecialiseerd in sprint en verspringen, is actief tijdens het Open EK. Net als Matthias Mester, een toptalent in speerwerpen. Beiden hebben al wereldrecords gebroken tijdens de Nelli Cooman Games ! Dat belooft dit jaar een spannende wedstrijd!

Op zaterdag 5 juni vinden de Nelli Cooman Games plaats. Hierbij komen de jonge atleten in actie en zijn er diverse andere activiteiten voor jong en oud.
Alle wedstrijden worden gehouden in het atletiekstadion in het Pagedal te Stadskanaal Meer informatie vindt u op www.iwas-games.nl en www.nellicoomangames.nl

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda