Lopen langs 14 gehuchten in de gemeente Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Bloeiende aardappelvelden, wuivende korenvelden en meanderende riviertjes. Een gemeenteraad die elk gehucht van een naambordje heeft voorzien om zodoende de oude historische namen voor het nageslacht te bewaren. Ingredi?nten voor een prachtige sightseeing langs 14 gehuchten rondom het dorpje Sellingen in het natuurrijke Westerwolde. ?Met schone bossen rijk getooid? volgens het Westerwoldsch volkslied. Op zaterdag 3 juli vindt voor de tweede keer in de gemeente Vlagtwedde de 14-gehuchtenloop plaats.

De 14-gehuchtenloop is een recreatieve hardloopwedstrijd over 10,5 en 21,1 km (halve marathon). Om 11.00 uur vuurt burgemeester Kompier het startschot af. Zij loopt zelf de 10 km. Wandelaars en nordic-walkers kunnen vanaf 9.00 uur starten.

De inschrijving voor de 14-gehuchtenloop vindt plaats in het infocentrum De Noordmee van Staatsbosbeheer aan de Dennenweg te Sellingen, naast zwembad De Barkhoorn. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de plaatselijke muziekvereniging Jeduthun. Zij spelen op diverse plaatsen langs het parkoers. Hardlopers kunnen gebruik maken van tempomakers op de fiets. Ze kunnen kiezen voor tempo’s van 4½ tot 7 min/km.

Goed doel
Aan de loop is weer een goed doel gekoppeld. Van het inschrijfgeld wordt per deelnemer € 1,- gedoneerd aan het project KORIRA. Via dit project wordt een school gefaciliteerd in Korira in Guinea. De gemeente Vlagtwedde ondersteunt als millenniumgemeente eveneens dit project.

Organisatie
De organisatie is in handen van Sjak Kwak. Voor meer informatie: www.loopsportsellingen.nl, tel. 0599 326220. Of kijk op de website van de gemeente Vlagtwedde: www.vlagtwedde.nl. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda