Lopen voor licht tijdens 22e Oosterbosrun

KLAZIENAVEEN ? Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert zaterdag 10 oktober haar jaarlijkse Oosterbosrun. Er kan gestart worden op twee afstanden, de 5 en de 10 kilometer. Beide afstanden gaan over zandwegen en bospaden. Dat er in het verleden mooie tijden werden gelopen is wel duidelijk. Zo verbeterde Foyad Fertoute uit Oud-Beijerland in 2003 het parcoursrecord op de 10 km, zijn tijd was toen 33,16 minuten. Mia Wittendorp uit Schoonoord verbeterde in 2004 het oude record van Diana ten Cate. De Schoonoordse finishte toen in 39,35 minuten. Hopelijk worden er dit jaar weer snelle tijden gelopen. Bij slecht weer kan het parcours ook verraderlijk glad zijn, waardoor een parcoursrecord misschien wel onmogelijk wordt.

Bij de ingang van het Oosterbos aan de Streek in Klazienaveen staat een tent waar men zich tot een kwartier voor de start kan inschrijven. Inschrijfgeld is € 5,- per persoon. De start van de 5 kilometer recreatieloop is 13.15 uur en voor de 10 kilometer wedstrijdloop wordt men om 14.00 uur  weggeschoten.

De vijf kilometer recreatieloop is speciaal voor beginnende lopers die nog geen ervaring hebben in het wedstrijd lopen, of nog niet over het lange uithoudingsvermogen beschikken. Maar ook specialisten op deze afstand zullen aan de start verschijnen. Afgelopen jaar verschenen er 125 lopers aan de start. Dit jaar zijn er weer leuke prijzen te verdienen op beide afstanden.

Speciaal voor de jeugd is er dit jaar ook weer een jeugdloop. Kinderen van de basisschool starten om 12.45 uur en rennen 1 km. De kosten van de jeugdloop zijn € 1,- per persoon De opbrengst van deze jeugdloop en gedeelte van de inschrijving van de 5 en 10 km komt ten goede aan de lichtinstallatie voor het puppyveld op sportpark de Planeet

Voor meer informatie kan men terecht op de website van de loopgroep: www.loopgroepnoordnederlandklazienaveen.nl of telefoon 06 51308684 of 06 54328584

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda