Nominatie voor Run van Gieten

GIETEN - De Run van Gieten is genomineerd voor de Drentse voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award. Zeven deelnemers strijden woensdag 2 december in Hoogeveen om de eer, de cheque ter waarde van duizend euro en een plek in de landelijke finale met als hoofdprijs tien mille. De eindronde wordt gehouden in februari 2010 tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournament.

Het thema van de verkiezing - een initiatief van het Ministerie van WVS - is deze keer 'Meedoen door sport'. De Run van Gieten doet mee met het project 'de sportiefste school'. Het sportevenement - onderdeel van het Univé Loopcircuit - bracht in mei van dit jaar 1100 hardlopers op de been. Een jaar eerder bleef de teller steken op 640 deelnemers.



Op de lijst met deelnemers stonden de namen van maar liefst vijfhonderd jongens en meisjes uit de gemeente Aa en Hunze. De kinderen konden gratis meedoen. De organisatie had verder gezorgd voor een T-shirt, een heuse tijdregistratiechip, een flesje drinken en een medaille. Tal van randactiviteiten zorgden voor extra sfeer en gezelligheid. Zo nam bijvoorbeeld de dansformatie RitmaXtreme een spetterende warming-up voor haar rekening.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda