Politieberichten Woensdag 21 oktober

Twee brandstichters aangehouden MEPPEL ? Dinsdagavond zijn twee jongens van 14 en 15 oud uit Meppel aangehouden. De jongens hadden in een gebouw aan het Westeinde een stok in brand gestoken en waren er vervolgens vandoor gegaan. Omwonenden zagen het vuur en hebben hierop de hulpdiensten gebeld. De twee jongens konden later die avond in het centrum van Meppel worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongens gaan een HALT-traject in.

Inbreker aangehouden

EMMEN – In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige man uit Emmen aangehouden. Omwonenden zagen dat de man zich verdacht ophield bij een woning aan de Splitting en alarmeerde de politie. De man had ingebroken in de woning terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De man is aangehouden, meegenomen naar het bureau en is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Man neemt ongevraagd vlag mee

ZUIDLAREN – Dinsdagmorgen is een 23-jarige man aangehouden. De man had een vlag van een kraam, welke in het centrum stond, meegenomen. Ter hoogte van de Stationsweg zagen agenten de man met de vlag lopen. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is later die morgen heengezonden met een bekeuring op zak wegens baldadigheid.

 

Jonge winkeldievegges aangehouden

ASSEN – Twee meisjes van 11 en 13 jaar oud uit Assen zijn dinsdagmiddag aangehouden. De meisjes hadden bij een winkel aan de Burgemeester De Deuplein twee pakjes sigaretten meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De meisjes zijn hierop aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

 

Alcoholcontrole Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN – De politie heeft dinsdag van 04.00 uur tot 21.00 uur alcoholcontroles uitgevoerd rondom de Zuidlaardermarkt. Op onder andere de Stationsweg, de Tienelsweg, de Schipborgerweg en de Hogeweg-Zuidlaarderweg zijn in totaal 997 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder had te veel alcohol gedronken. Een 32-jarige automobilist uit Hoogezand passeerde een alcoholcontrole aan de Stationsweg waar hij een blaastest aflegde. De man blies 395 ug/l (0,9 promille). Hij is hierop aangehouden. De man ontving een rijverbod van drie uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zijn er nog drie bestuurders aangehouden. Een blies 310 ug/l (0,7 promille), een blies 126 ug/l (0,3 promille) en één bestuurder blies een FAIL, maar weigerde mee te werken aan de verdere procedure. Ook deze drie automoblisten zijn aangehouden. Tegen hen wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda