Ruim 500 jeugdlopers op startlijst Run van Gieten

GIETEN - Meer dan 500 jongens en meisjes doen zaterdag 19 juni mee aan het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Vrijwel alle scholen in de gemeente zijn van de partij op het kampioenschap, een onderdeel van de Run van Gieten die voor de vierde keer op de flanken van de Hondsrug wordt gehouden.

Op dit moment staan 512 (!) namen op de startlijst. Een absoluut record. Vorig jaar stonden 480 kinderen in het startvak op de brink. De ervaring leert dat op de dag zelf nog veel kinderen aanmelden. Dat kan zaterdag 19 juni vanaf 14.00 uur in de Molenzaal van Hotel Braams in Gieten. Deelname is gratis. Ook jeugdlopers buiten de gemeente Aa en Hunze zijn van harte welkom in Gieten.

In Gieten wordt ook gestreden om het individueel kampioenschap van de gemeente Aa en Hunze voor leerlingen van de basisschool. Het spits van het kampioenschap werd zaterdag 5 juni afgebeten tijdens de Omloop Grolloo. Jongens en meisjes die zowel in Grolloo als Gieten meedoen, krijgen in ieder geval een uniek certificaat dat is ontworpen door Buro Blauwbrug in Amsterdam.

De prijzen - aangeboden door Boter Reclame in Gieten - worden uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Het is de bedoeling om het jeugdcircuit volgend jaar uit te breiden met één of meer wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda