Venhuizen en Stiekema winnen Run van Gieten

GIETEN - De vierde editie van de Run van Gieten, de negende wedstrijd van het Unive Loopcircuit, is zaterdagavond gewonnen door Jan Venhuizen. De atleet uit Smilde raffelde het parcours met een lengte van tien kilometer af in een tijd van 33 minuten en twee seconden. Jan Stuursma uit Kielwindeweer (33.20 minuten) en Edward de Ruiter uit Ten Boer (33.55 minuten) legden beslag op de tweede en derde plaats.

Marleen Stiekema was op de flanken van de Hondsrug de snelste vrouw. De atlete uit Groningen liep na 38 minuten en dertien seconden over de finishmat. Yvonne Georg uit Veendam (39.07 minuten) en Antien van der Vegt uit Zuidwolde (39.27 minuten) werden tweede en derde.


Het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze is in de wacht gesleept door de OBS Gieten (46.31 minuten). SWS Oostermoer uit Gieterveen (47.47 minuten) en De Eshoek uit Annen (48.32 minuten) werden als tweede en als derde gehuldigd. De Marke uit Gieten en OBS Bonnen vielen net buiten de prijzen. In de prijzenkast van De Marke staat wel de beker voor de sportiefste school, wat het percentage betreft hebben de meeste leerlingen van deze school meegedaan aan het scholenkampioenschap. In totaal stonden dit jaar ruim 470 namen van kinderen op de startlijst.


In Gieten viel ook de beslissing van het individueel kampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Zowel in Grolloo op zaterdag 5 juni als in Gieten op zaterdag 19 juni konden punten voor het jeugdcircuit worden vergaard. De uitslag wordt vrijdag 25 juni bekend door burgemeester Eric van Oosterhout die de prijswinnaars op de scholen komt bezoeken.


Het Nederlands kampioenschap ploegentijdloop voor medewerkers in de gezondheidszorg is succesvol verlopen voor het UMCG. Zowel in de categorie herenteams als de categorie gemengde teams werd de eerste prijs gewonnen. De titel in de categorie damesteams ging naar Wij Rennen, ook voor U.

Het herenteam en het damesteam van Runners Stadskanaal gingen met de titel 'Open Drents kampioen ploegentijdloop' naar huis. De Loopgroep Noord-Nederland werd in het zonnetje gezet als winnaar van de categorie gemengde teams.

Ondanks het WK voetbal (Nederland speelde 's middags tegen Japan) en ook Pluvius strooide regelmatig roet in het eten, was het gezellig druk op de brink in Gieten. Uiteindelijk bracht het sportevenement bijna negenhonderd hardlopers - van kabouters van drie jaar tot zestig plussers - op de been. Dit jaar deden ook lopers met een verstandelijke beperking mee. Alle uitslagen zijn te lezen op www.loopcircuit.nl. Foto's van de Run van de Gieten zijn te zien op www.gieten.tk  (Foto's Gerrit Westerveld)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda