Wandelsportcentrum Drenthe start Walk Challenge de Hunzeloop

WEZUPERBRUG - Wandelsportcentrum Drenthe is gestart met een ambitieus wandelproject: Walk Challenge de Hunzeloop. De Walk Challenge is letterlijk een uitdaging voor iedere wandelaar (beginnend en gevorderd, jong en oud, recreatief en sportief) om zich goed voor te bereiden op en mee te doen aan de Hunzeloop op 18 september. Wandelsportcentrum Drenthe verwacht dat vele honderden wandelaars zich zullen aanmelden voor dit programma.

Voorbereiden op een uitdagend wandelevenement
Wandelen is in en de deelname aan wandelevenementen groeit de laatste jaren explosief. Maar om met succes en plezier deel te nemen aan een evenement is goede voorbereiding onontbeerlijk. KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland onderkent dit belang. Daarom is de bond in 2008 gestart met het concept van de Walk Challenge. Vanwege het succes van het programma voor de 4Daagse van Nijmegen, is besloten om ook aan andere wandelevenementen een voorbereidingsprogramma te koppelen.

De Walk Challenge in Drenthe en Groningen
Het kersverse Wandelsportcentrum Drenthe is een van de eersten die een Walk Challenge organiseert. Klaas Tiktak, coördinator van het centrum, is overtuigd van de behoefte aan zo’n programma: ‘De wandelaar, beginnend of gevorderd, is steeds actiever met zijn gezondheid en fitheid bezig. Dat geldt ook voor senioren of mensen met een chronische aandoening. Zij zijn extra gemotiveerd om meer te bewegen. En wandelen is dan heel aantrekkelijk, want vrijwel iedereen kan het, je bent lekker buiten en het is gezellig’. ‘Voor hen is de Walk Challenge een uitkomst’, aldus Ton Roeleven, voorzitter van KNBLO-NL Regio Drenthe. ‘Het programma biedt namelijk trainingen, verzorgd door gekwalificeerde wandeltrainers, adviezen over kleding, schoeisel en voeding en een speciaal logboek om je wandelingen bij te houden. Reint van der Veen, voorzitter van KNBLO-NL Regio Groningen sluit zich hierbij aan: ‘Wij kennen al langer het wandelfit-programma. Dit koppelen we nu aan Walk Challenge de Hunzeloop, zodat deelnemers een uitdagend doel hebben. En zo ervaren ze ook wat de wandelbond en het wandelsportcentrum hen allemaal te bieden hebben’.

De Hunzeloop
Niet voor niets is de Walk Challenge gekoppeld aan de Hunzeloop. Roeleven: ‘Deze tocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Men kan kiezen uit verschillende afstanden, die alle voeren door het prachtige stroomdal van de Hunzevallei’. Ter voorbereiding worden in totaal vier trainingen verzorgd, mooi gespreid over de provincies Drenthe en Groningen, dus de reisafstand is gering. En de trainers houden volop rekening met de mogelijkheden van de deelnemers.

Walk Challenge Informatiemarkt met Gerard Nijboer
Op zaterdag 3 juli organiseert het Wandelsportcentrum Drenthe in Wezuperbrug van 10.00 tot 14.00 uur een informatiemarkt die helemaal in het teken staat van Walk Challenge de Hunzeloop. Oud Marathon kampioen Gerard Nijboer verzorgt ’s ochtends een unieke Warming Up! Verder bieden tal van deskundigen informatie en workshops over wandeltrainingen, voeding, voetverzorging, kleding en goed wandelschoeisel. Bezoekers kunnen ook gratis hun wandelfitheid laten testen. En uiteraard kan men zich ter plekke inschrijven voor het programma.

Deelnemers kunnen zich nu al aanmelden, via de website van het wandelsportcentrum: www.wandelsportcentrumdrenthe.nl. De site geeft gedetailleerde informatie over het programma. De prijs is bewust laag gehouden. Al voor € 10,-- kan men deelnemen aan Walk Challenge de Hunzeloop.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda