Max Tubben Deutsch Kart Meister

KERPEN - Max Tubben uit Nieuw Weerdinge wist zondagmiddag in het Duitse Kerpen de laatste wedstrijd meetellend voor het Deutsch Kart Meisterschaft geschakelde klasse op zijn naam te schrijven. Het pas 14-jarige karttalent hield zich in de laatste wedstrijd van dit seizoen keurig staande tussen alle grote mannen.

De eerste manche begon echter met een niet al te snelle start vanuit een derde positie, maar wist heel rustig en soeverein aan een opmars te beginnen. Na een paar rondjes nam hij de eerste plaats over en stond die niet meer af. De winst in de eerste manche betekende wel dat de Nieuwe Weerdinger op punten onbereikbaar werd voor de concurrentie en het Deutsch Kart Meisterschaft 2016 op zijn naam wist te schrijven.

De tweede manche was dan ook een formaliteit en werd heel gecontroleerd met een tweede plaats afgesloten en werd ook dag winnaar in Kerpen. 14 jaar jong en nu al gewoon even Duits kampioen worden in een geschakelde klasse waar de snelheden gemiddeld tussen de 140 e 150 km liggen. Als tweede eindigde zijn ploeggenoot Symen Wiggers en derde werd de Duitser Patrick Kreutz. Is er een nieuwe “Max Verstappen” in de maak?

Op de foto Max Tubben trots als een pauw met de kampioensbokaal met links naast zich teamgenoot Sijmen Wiggers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda